Εξερευνώντας τη νήσο Κρανάη του Γυθείου! (VIDEO)

Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 19:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξερευνώντας τη νήσο Κρανάη του Γυθείου! (VIDEO)

Νήσος Κρανάη ή Μαραθονήσι ή αλλιώς η ερωτική φωλιά του Πάρη και της Ωραίας Ελένης, όπως και να το πεις αυτό το νησάκι που συνδέεται με το λιμάνι του Γυθείου, το μόνο όνομα που του ταιριάζει απόλυτα είναι η λέξη «ομορφιά».

Από παντού αναβλύζει μια ομορφιά, γραφικότητα και ρομαντισμός! Μάλλον δίκαια το διάλεξαν ο Πάρης και η Ελένη για να περάσουν το πρώτο βράδυ τους εκεί πριν πάνε στη Τροία! Ένα καταπράσινο νησί που από την είσοδο του συναντάς ένα μικρό εκκλησάκι που κοιτά το λιμάνι του Γυθείου και στέκεται από τη θάλασσα σαν να την «φυλάει»….

Προχωρώντας το μάτι δεν χορταίνει το πράσινο που απλώνεται γύρω του! Πεύκα και άλλων ειδών δέντρα στολίζουν το νησάκι..! Δεξιά και αριστερά η θάλασσα ξεπροβάλει μέσα από το πράσινο των δέντρων! Τα βράχια  που υπάρχουν γύρω του, τού δίνουν και την αίσθηση της άγριας ομορφιάς όπως είναι όλη η Μάνη εξάλλου…! Έπειτα συναντάς το Πύργο του Τζανετάκη, ένας αγέρωχος πύργος στέκει εκεί, βγαλμένος από άλλη εποχή! Να θυμίζει κάτι από την εποχή των κάστρων, που τότε όλα ήταν πιο ρομαντικά..!

Περπατώντας και άλλο αρχίζει να φαίνεται ο 20μετρος οκτάγωνος Φάρο που δεσπόζει από το 1873! Και εκείνος δίνει το στίγμα του στο τοπίο… Στέκει εκεί για να θυμίζει σε ανθρώπους και καράβια πως στις φουρτούνες θα υπάρχει πάντα ένας Φάρος για να δίνει φως!! Ξακουστός ήταν κάποτε λένε οι ναυτικοί και εκείνος το αποδεικνύει με το καλύτερο τρόπο με το επιβλητικό μέγεθος του και τη  μαρμάρινη «στολή» του!

Τελικά αυτό το νησάκι είναι από εκείνους τους προορισμούς που σου μένουν στο μυαλό με τις πιο όμορφες εικόνες!

Σόφη Βαφάκου

Δείτε το video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti