Η υποκρισία της αντιπολίτευσης για τα πλεονάσματα

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 20:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης μόνος και πρώτος έθεσε το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων. Το είπε μήνες πριν, εξηγώντας ότι είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχει η χώρα τη δυνατότητα να εφαρμόσει κοινωνικές πολιτικές, να μειώσει φόρους και να δυναμώσει την ανάπτυξη.
Όταν το έθεσε, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ χλεύαζε (άλλωστε έφερνε πλεονάσματα στο 4,7%), το δε ΚΙΝΑΛ επί 2-3 μήνες δεν έπαιρνε θέση. Πόσο υποκριτικό είναι να κατηγορούν τώρα και οι δυο τον κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν δεν το θέτει πια στην ΕΕ;
Είναι υποκριτικό όχι μόνο γιατί ο ίδιος το είπε και το υπερασπίστηκε αλλά κυρίως γιατί το χειρίζεται με εξαιρετική υπευθυνότητα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να θέσει στην τρόικα ΟΛΑ τα θέματα μαζί, γιατί θα ακυρώσει την σοβαρότητα της κυβέρνησης του και θα εισπράξει φυσικά και μερικά όχι. Τι κάνει λοιπόν; Τα θέτει όταν πρέπει και με τα επιχειρήματα που θα πείσουν.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται ποτέ για την ουσία των πραγμάτων αλλά μόνο για το επικοινωνιακό όφελος. Δεν στηρίζει καμία σωστή κυβερνητική πολιτική και το μόνο που κάνει είναι μια τακτική δολιοφθοράς για να την υπονομεύει.
Έτσι, αντί να επιδοκιμάζει την σωστή προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα των πλεονασμάτων (που μάλιστα κερδίζεται - το 2020 θα μειωθούν), απλώς ψεύδεται για τις εντυπώσεις.
Ωστόσο υπάρχουν θέματα που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να θέσει, έστω για να πάρουμε απαντήσεις. Τι θα γίνει με τα αντισυνταγματικά τεκμήρια που φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα καταληστεύοντας και χρεώνοντας μη έχοντες;
Η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι θα τα μηδενίσει σε δυο δόσεις αλλά αυτό ποτέ δεν εξαγγέλθηκε επίσημα. Τι θα γίνει με την αδιανόητη προκαταβολή φόρου στο 100%; Η κυβέρνηση μίλησε για άμεση μείωση στο 50% αλλά δεν το εξήγγειλε ποτέ.
Κυβερνητικοί κύκλοι βεβαιώνουν ότι και τα δυο θα εφαρμοστούν σε μεταγενέστερο χρόνο αλλά αυτό δεν αρκεί. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πότε θα απαλλαγούν από αυτά τα άδικα σκληρά μέτρα. Η αντιπολίτευση δεν ρωτά, ας απαντήσει μόνη της η κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα