Λύση τα Κέντρα Προαναχώρησης Μεταναστών

Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 20:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει μια σωστή απόφαση για το μεταναστευτικό. Κανείς δεν πιστεύει βέβαια ότι είναι λύση η μεταφορά προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, μοιάζει σαν να κάνουμε ένα νεύμα στους δουλεμπόρους: Γεμίστε τα νησιά μας εμείς θα τους προωθούμε στην ενδοχώρα.
Ούτε είναι λύση φυσικά η υποτιθέμενη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Είναι ήδη γνωστό ότι οι δουλέμποροι στέλνουν μέρα μεσημέρι τις βάρκες με τους μετανάστες προς τα... σκάφη του Λιμενικού. Εκεί, αν δεν τους περιμαζέψουν, βυθίζουν την βάρκα μπροστά στους λιμενικούς για να τους διασώσουν υποχρεωτικά.
Ποια είναι η σωστή λύση που επιτέλους προωθεί η κυβέρνησή; Η λειτουργία κλειστών Κέντρων Προαναχώρησης Μεταναστών. Σύμφωνα με το σχέδιο, όλοι όσοι είναι μετανάστες και φτάνουν στα ελληνικά νησιά, δεν θα γίνεται δεκτό κανένα αίτημα τους για χορήγηση ασύλου διότι ΔΕΝ το δικαιούνται. Οι άνθρωποι αυτοί θα οδηγούνται σε κλειστά Κέντρα, με μοναδική διαχείριση την άμεση επιστροφή τους στην Τουρκία, ή στις χώρες καταγωγής τους.
Σήμερα το 90% των ανθρώπων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μαρόκο κ.α. Φθάνοντας στα νησιά, κάνουν αίτημα ασύλου, που ακόμη και αν απορριφθεί κάνουν έφεση και ελπίζουν ότι στα 2-3 χρόνια που θα "εξετάζεται" η υπόθεση τους μπορεί "κάτι να γίνει" (άλλωστε έχουν τροφή, κατάλυμα και μηνιάτικο).
Τα Κλειστά Κέντρα Προαναχώρησης θα λειτουργήσουν σίγουρα αποτρεπτικά αφού οι μετανάστες θα γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα να προχωρήσουν προς την Ευρώπη. Αντίθετα θα είναι φυλακισμένοι μέχρι να επιστρέψουν πίσω.
Τέλος, είναι όνειδος, η στάση της ΕΕ που έχει αφήσει την δύσμοιρη Ελλάδα της κρίσης, να προσπαθεί κυριολεκτικά μόνη της να προστατεύσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, από μια παραβατικότητα που αν δεν αντιμετωπιστεί, τέλος δεν έχει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα