Τι να σου κάνει και ο Χρυσοχοΐδης...

Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2019 22:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά παρά την εργατικότητα του και την γνώση του αντικειμένου, η παραβατικότητα δεν έχει μειωθεί. Κλεμμένα αυτοκίνητα σπάνε τζαμαρίες μέσα στη νύχτα για να εισέλθουν οι κλέφτες, ηλικιωμένοι δέρνονται μέσα στα σπίτια τους για λίγα ευρώ, σε κεντρικούς δρόμους συμμορίες 3-4 ατόμων ληστεύουν ανύποπτους περιπατητές. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η απάντηση είναι απλή: Όλη αυτή η παραβατικότητα ΔΕΝ τιμωρείται. Η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει καθημερινά δράστες κλοπών και ληστειών οι οποίοι σε λίγες ώρες είναι πάλι στους δρόμους ελεύθεροι. Έχει οριστεί μια δικάσιμος στην οποία θα συγχωνεύσουν όλες τις ποινές σε μια και θα τις εξαγοράσουν με δόσεις. Είναι επίσης εκπληκτικό ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν η συστηματική τους δράση. Τους δικάζουν λες και είναι η πρώτη φορά.

Στις ΗΠΑ, φυλακίζονται άνθρωποι ακόμα και για λίγες εβδομάδες. Αν επαναλάβουν το αδίκημα οι εβδομάδες γίνονται χρόνια. Και αν επιμείνουν στην παρανομία, αυτό συνυπολογίζεται πολύ σοβαρά: Μένουν φυλακή για δεκαετίες.

Δεν πιστεύω στην κατασταλτική λογική των ΗΠΑ αλλά η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτόν τον αγριανθρωπισμό κάνοντας τα στραβά μάτια. Τίποτε δεν είναι χειρότερο από την απρόσωπη βία. Ένας άγνωστος να σου κλέβει το αμάξι. Με αυτό να σπάει μια καταστήματος. και ενώ έχει κάνει ζημιές χιλιάδων ευρώ να κλέβει 30-40 ευρώ.

Είναι λύση να τον συλλαμβάνεις και να μην τιμωρείται ούτε αστικά (πλήρωσε για τις ζημιές που προξένησες) μα ούτε και ποινικά, όσε φορές και να συλληφθεί;