Όταν το κράτος είναι μόνο θεατής...

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 21:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δείτε δυο ειδήσεις που λένε πολλά: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, κάτι που είναι κοινό μυστικό. Ουκ ολίγοι μπαχαλάκηδες είναι παιδιά εύπορων οικογενειών που συλλαμβάνονται και μετά πέφτουν στα μαλακά από επέμβαση των οικογενειών τους. Κάτοικοι των Εξαρχείων είχαν αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών των παιδιών λέγοντας, ότι τα σπάνε για να κάνουν την πλάκα τους και μετά "πάνε στα πλούσια σπίτια τους και στις μαμάδες τους".

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την διαμαρτυρία εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα-υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους 20 συλληφθέντες, από πλημμέλημα σε κακούργημα. Όπως εξηγούν, τους συλλαμβάνουν, είναι οι ίδιοι (!) και αυτοί πάντοτε ατιμώρητοι συνεχίζουν.

Ας ενώσουμε τις δυο ειδήσεις σε μία: Παιδιά από τα Βόρεια Προάστια, καίνε, σπάνε, βάφουν, καταλαμβάνουν κτήρια, στέλνουν αστυνομικούς στα νοσοκομεία με μολότοφ. Κάθε φορά που συλλαμβάνονται έρχεται η μαμά και ο μπαμπάς με έναν καλό δικηγόρο και τα παιδιά γυρίζουν σπίτι με ένα πλημμέλημα που όταν εκδικάζεται αθωώνονται λόγω αμφιβολιών.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως τιμωρία παρά το γεγονός ότι οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Ούτε ένας δεν έχει πληρώσει για τα δεκάδες καμένα τρόλεϊ, για τα βρωμερά από το σπρέι σπίτια και καταστήματα για τη καταστροφή αυτοκινήτων αθώων πολιτών, τα εκδοτήρια εισιτηρίων κ.ο.κ.

Πείτε λοιπόν στον κ. Χρυσοχοϊδη αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα πως χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει και συνετισμός. Και πως αυτό το καλαμπούρι των καταστροφών για πλάκα, που από πίσω καλύπτει και μεγάλη πραγματική παρανομία, δεν λύνεται με ατάκες στην τηλεόραση και παραστάσεις στον εισαγγελέα. Κάθε φορά που καίνε ένα τρόλεϊ και κανείς δεν πληρώνει γι αυτό, ο πρώτος που ευθύνεται είναι το κράτος.

ΥΓ: Όλο αυτό το μπάχαλο δεν έχει ιδεολογική και ηθική βάση, γι’ αυτό και είναι εκπληκτικό πως αντέχει. Αντέχει γιατί το κράτος είναι μόνο θεατής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος