Σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Δ. Σπάρτης!

Για δεύτερη φορά μετά από 15 χρόνια - Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 14:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Δ. Σπάρτης!

Στις 13 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Σπάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Με αφορμή το σπουδαίο γεγονός, ο Δήμος Σπάρτης καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή ως λαμπαδηδρόμοι στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Σημειώνεται ότι η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει οκτώ μέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020. Η τελετή παράδοσης στους εκπροσώπους της διοργανώτριας χώρας, Ιαπωνίας, θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ακολούθως, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και στις 20 Μαρτίου θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ματσουσίμα του Μιγιάγκι. Στο διάστημα 20-25 Μαρτίου θα εκτεθεί στους τρεις νομούς που επλήγησαν από την τραγωδία του 2011 (σεισμός-πυρηνικό ατύχημα), Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα. Στη συνέχεια, στο διάστημα από 26 Μαρτίου έως 24 Ιουλίου, η λαμπαδηδρομία ξεκινά από τη Φουκουσίμα και θα διέλθει από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, προτού καταλήξει στο Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, όπου θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή της είθισται να  πραγματοποιείται με τιμές αρχηγού κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά  πρακτορεία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
για τη λαμπαδηδρομία στον Δ. Σπάρτης
Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λαμπαδηδρομία που αφορά την περιοχή της Σπάρτης λήγει στις 16 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το αίτημά τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Σπάρτης  (τηλ. 2731361218) ή να αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προτεραιότητα έχουν:
• Οι Ολυμπιονίκες
• Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως παγκόσμια- ευρωπαϊκά-Πανελλήνια πρωταθλήματα κ.ο.κ.)
• Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, τα Γράμματα και την κοινωνική προσφορά κ.ο.κ.
Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).

Οι επιλεγέντες λαμπαδηδρόμοι οφείλουν να συμμετάσχουν με κάθε σεβασμό προς τους κανονισμούς που διέπουν την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, τον Ολυμπιακό Χάρτη και τις αρχές του, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά τη νομοθεσία.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, καθώς και τους κανονισμούς GDPR που διέπουν τη διοργάνωση και να συναινέσουν σε αυτούς κατά τη δήλωση συμμετοχής τους, όπως αυτοί ορίζονται στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος