Αίτημα για λειτουργία του κολυμβητηρίου Σπάρτης ολοχρονίς

Η προτροπή του Συλλόγου «Άλμπατρος»: «Ας παραδειγματιστούμε από άλλες πόλεις»

Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2021 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αίτημα για λειτουργία του κολυμβητηρίου Σπάρτης ολοχρονίς

Πρόβλεψη για λειτουργία των εγκαταστάσεων του Ματάλειου Κολυμβητηρίου Σπάρτης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα πρότυπα άλλων πόλεων, αξιώνει ο ΑΓΟ «Άλμπατρος» Σπάρτης, που εστιάζει στην αναγκαιότητα κάλυψης αναγκών των ενδιαφερόμενων πολιτών, αλλά και στα οφέλη που προσφέρει το άθλημα στη σωματική και ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, κατά την θερινή περίοδο οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου εξυπηρέτησαν 525 παιδιά και 100 ενήλικες, «σε μια χρονιά με αρκετούς περιορισμούς στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των χρηστών σημείωσε μείωση 35-40% σε σχέση με τις χρονιές πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει, κατά τον «Άλμπατρος», ότι περί τους 800 με 900 πολίτες του Δήμου Σπάρτης, ανήλικοι και ενήλικοι έχουν την ανάγκη να αθληθούν στον υγρό στίβο. Οι αριθμοί των 800 και 900 πολιτών είναι καθαρά των αθλούμενων. Ο πραγματικός αριθμός πολιτών του δήμου που εξυπηρετούνται είναι 2400 έως 2700. Και αυτό, κατά τον «Άλμπατρος» συμβαίνει για τον εξής λόγο. «Το ενδιαφέρον για την άθληση στον υγρό στίβο πέραν του ανήλικου αθλητή επεκτείνεται και στους δύο γονείς. Συνεπώς ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που επιζητούν την λειτουργία των κολυμβητικών εγκαταστάσεων σε ετήσια βάση προκύπτει από τον αριθμό των αθλούμενων πολλαπλασιασμένου επί 3.»

Όπως ισχυρίζεται ο σύλλογος, «το ουσιώδες συμπέρασμα από την ανωτέρω ανάλυση είναι ότι το ποσοστό των πολιτών του δήμου που εξυπηρετούνται ανέρχεται στο 17%, ένας στους πέντε πολίτες.»

Επισημαίνεται πως η αγωνιστική περίοδος στη κολύμβηση ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο με την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος. «Συνεπώς, τονίζει ο «Άλμπατρος», είναι επιτακτική ανάγκη η Σπάρτη σαν πρωτεύουσα νομού να παρέχει στους πολίτες της, την δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο σαν μια εποχιακή δραστηριότητα. Κάτι το οποίο συμβαίνει στο σύνολο των πόλεων που διαθέτουν κολυμβητικές εγκαταστάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο», υπογραμμίζει ο σύλλογος και προσθέτει: «Ας παραδειγματιστούμε από άλλες πόλεις, όχι μεγαλύτερες πλυθησμιακά από την Σπάρτη που δείχνουν την θέληση για στήριξη προς τον αθλητισμό ουσιαστικά, παρέχοντας σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις στους πολίτες τους και συνθήκες ανάπτυξης του αθλητισμού, κάτι που όλοι πολύ καλά γνωρίζεται ότι είναι χρέος των αρχών προς τους πολίτες.»

Ενισχύοντας τα επιχειρήματά του για τη στήριξη της συγκεκριμένης αθλητικής δραστηριότητας, ο ΑΓΟ «Άλμπατρος» Σπάρτης αναφέρει πως «η κολύμβηση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων και συμμετέχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως. Τα τεράστια οφέλη της κολύμβησης στους αθλούμενους για την σωματική και ψυχική υγεία είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι η ιδανική μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και για τα νήπια, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη. Για τους ενήλικους ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό και μυϊκό σύστημα. Είναι η κατάλληλη άσκηση για την αντιμετώπιση τραυματισμών και παθήσεων. Συμβάλλει στην ψυχική υγεία και μειώνει το άγχος.»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti