Διήμερο ορειβασίας στον κεντρικό Ταΰγετο

Ορειβατική εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο πραγματοποιεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, σύμφωνα...
Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο ορειβασίας στον κεντρικό Ταΰγετο

Ορειβατική εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο πραγματοποιεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του.
 
Πέραν της ορειβασίας, η εξόρμηση αποσκοπεί στη συντήρηση του μικρού καταφυγίου στη θέση «Τσάρκος», καθώς και στην ανανέωση της σήμανσης του μονοπατιού που οδηγεί ως εκεί.
 
Η 1η ομάδα θα αναχωρήσει στις 2.30΄ το μεσημέρι του Σαββάτου από το Κλειστό Γυμναστήριο για Αναβρυτή-θέση «Διασταύρωση» ή Λακκώματα, απ’ όπου θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη της ανάβασης.
 
Η προγραμματισμένη πορεία είναι διαρκείας περίπου δύο ωρών και χαρακτηρίζεται μέτρια ως προς το βαθμό δυσκολίας της, ενώ σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν σε σκηνές, οπότε και κρίνεται απαραίτητος ο εξοπλισμός διανυκτέρευσης (καλός υπνόσακος, υπόστρωμα, φακός κλπ).
 
Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσει η 2η ομάδα, πάλι από το Κλειστό Γυμναστήριο, για το ίδιο δρομολόγιο.   
 
Το αργότερο μέχρι τις 4.30΄ το απόγευμα της Κυριακής θα έχουν επιστρέψει και οι δύο ομάδες στη Σπάρτη, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην ψηφοφορία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Βασίλη Γεωργιάδη, το αργότερο μέχρι την προσεχή Παρασκευή, κατά τις ώρες καταστημάτων στο 27310-26343.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti