22η Σπαρτακιάδα

Μάχη με την αντοχή και το χρόνο για την αθλητική καταξίωση
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
22η Σπαρτακιάδα

Λίγες μέρες απέμειναν για τη διεξαγωγή της καθιερωμένης ποδηλατικής εκδήλωσης μη αγωνιστικού χαρακτήρα ποδηλάτων κούρσας με την επωνυμία «Σπαρτακιάδα», η οποία πραγματοποιείται φέτος το ερχόμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και το Σπαρτιατικό ΓΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατόν ογδόντα ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 7.30΄ το πρωί με αφετηρία το «Καλλιμάρμαρο Στάδιο» και διανύοντας απόσταση 256 χιλιομέτρων, θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Απώτερος σκοπός του αγώνα, δεν είναι η θέση κατάταξης αλλά το κατόρθωμα της ολοκλήρωσής του στο εύρος των δώδεκα ωρών, αλλά και η παροχή κινήτρου στους Έλληνες να ανέβουν πάνω στο ποδήλατο.
Στον αγώνα συμμετέχουν οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού Θεόδωρος Παπαδόγιαννης (με δέκα συνεχόμενες παρουσίες), ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Ηλίας Χριστόπουλος και ο Ηλίας Τριανταφυλλάκος.
Οι πρώτοι ποδηλάτες αναμένονται στην πόλη μας περίπου στις 4 το μεσημέρι και μέχρι τις 7.30΄ το απόγευμα υπολογίζεται ότι θα έχουν τερματίσει και οι τελευταίοι, ενώ στις 9.30΄ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στο Κλειστό Γυμναστήριο.
Σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδρομή, το γκρουπ διασχίζει το κέντρο της Αθήνας και καταλήγει στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου. Στη συνέχεια, οι αθλητές εισέρχονται στην παλαιά ΕΟ Αθηνών-Τριπόλεως, συναντούν με τη σειρά τις περιοχές, Νεμέα, Άργος, Μύλοι, Κωλοσούρτης, Αχλαδόκαμπος, Τρίπολη, Κερασίτσα και τερματίζουν στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.
Κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος είναι το σημείο στο οποίο πραγματοποιείται στάση, προκειμένου να γίνει ανεφοδιασμός των αθλητών και ανασυγκρότηση του γκρουπ (περίπου στο 100ο χλμ.), το σημείο στο οποίο δίνεται το ελεύθερο, σε όσους αθλητές επιθυμούν, να ποδηλατήσουν με γρηγορότερο ρυθμό (περίπου στο 160ο χλμ.), το σημείο στο οποίο τελειώνει η τελευταία ανηφόρα και ουσιαστικά σημαίνει το τέλος του αγώνα (περίπου στο 240ο χλμ.) και τα σημεία στα οποία γίνεται έλεγχος διέλευσης των αθλητών, σφραγίζοντας μια κάρτα που προμηθεύονται στην εκκίνηση και φέρουν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Την Κυριακή 3/10 και ώρα 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας στην διαδρομή Σπάρτη-Ξηρακάμπι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εις μνήμη των Ευεργετών του Δήμου Φάριδος. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την διαδρομή Σπάρτη-Αγ. Ιωάννης-Παρόρι-Μυστράς-Σπάρτη-Ανώγεια-Παλαιοπαναγειά και τερματισμό στο Ξηροκάμπι στις 12 το μεσημέρι.
Εκτός των παλαίμαχων ποδηλατών θα υπάρξουν κατηγορίες για διασυλλογικούς και λαϊκούς αγώνες, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Μετά τον τερματισμό των ποδηλατών στην πλατεία Ξηροκαμπίου, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και διοργανωτή το Δήμο Φάριδος, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στους νικητές παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου. 
Ας ελπίσουμε, οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν τους αγωνιζόμενους ώστε να μην τριτώσει το σερί της κακοκαιρίας των δύο τελευταίων χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti