4ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Εξαιρετικές επιδόσεις από λάκωνες αθλητές
Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στα Ιωάννινα ο  γύρος της λίμνης, ένας αγώνας 30 χιλιομέτρων, τον  οποίο διοργάνωσε ο τοπικός ΑΟ Ποσειδών με την συμπαράσταση του οικείου Δήμου και λοιπών φορέων της πόλης, και εξελίχτηκε σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.
Οι συμμετοχές των αθλητών, έφτασαν τις 1.100, αριθμό ρεκόρ στη χώρα μας για λαϊκό αγώνα δρόμου. Αψηφώντας την έντονη ζέστη που επικρατούσε στην περιοχή, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, έλαβαν μέρος, τρέχοντας ασταμάτητα γύρω από την ιστορική λίμνη.
Και σ’ αυτό τον αγώνα, ο λακωνικός στίβος έλαμψε με τις επιδόσεις των δρομέων συμπατριωτών μας, νεαρών αλλά και  βετεράνων.
Συγκεκριμένα μεγάλος νικητής στη γενική κατάταξη αναδείχτηκε ο γυθειάτης πρωταθλητής Ελλάδος Δημήτρης Θεοδωρακάκος, του Ολυμπιακού Πειραιά, ενώ στην κατηγορία 55-59 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Νικόλαος Δασκαλόπουλος, αφήνοντας πίσω του δεκάδες δρομείς με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους όπως τον δεύτερο, επί σειρά ετών βαλκανιονίκη Κων/νο Κακλίδη.
Αξιοσημείωτες όμως είναι και οι επιδόσεις των λοιπών λακώνων αθλητών. Η Αργυρώ Μιχελόγγονα κατετάγη τρίτη στην κατηγορία της, και ο μόλις 16 ετών γιός της, Αντώνης, τερμάτισε άνετα τα τριάντα χιλιόμετρα, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα νέο ταλέντο στις μεγάλες αποστάσεις. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν εξάλλου ο Ιωάννης Μιχελόγγονας και ο Δημήτριος Σπυράκης.
Η Λακωνία θα δώσει επίσης δυναμικό παρών με πολλούς δρομείς, στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, τον Μαραθώνιο Δρόμο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 31/10 για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 12.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, που είναι και το ανώτατο όριο συμμετοχών της διοργάνωσης.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti