Επετειακή η φετινή διοργάνωση

Κορυφαίοι αθλητές στο Σπάρταθλον 2010
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από το επίτευγμα του Φειδιππίδη θα έχει ο φετινός ιστορικός υπερμαραθώνιος «Σπάρταθλον 2010», που θα διεξαχθεί στη διαδρομή των 246 χλμ. από την Αθήνα στη Σπάρτη και στον οποίο συμμετέχουν τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα των υπεραποστάσεων.
Πρόκειται για την 28η διοργάνωση του θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 450 αθλητές και αθλήτριες, από 32 χώρες, εκ των οποίων 42 είναι γυναίκες. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών. Ωστόσο, στην αφετηρία αναμένεται να εμφανιστούν περί τους 360 δρομείς.
Η χώρα μας μετέχει στη διοργάνωση με 27 αθλητές και έχει σημαντικές ελπίδες διάκρισης, καθώς μέρος λαμβάνουν οι Δημήτρης Πετρολιάγκης, Μάριος Φουρνάρης, Λουκάς Κώνστας και Γιώργος Κρυστάλλης, που ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε προηγούμενους αγώνες.
Οι καλύτεροι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων θα βρεθούν στην εκκίνηση την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο. Διασχίζοντας την πιο δύσκολη διαδρομή παγκοσμίως, μέσα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δύσβατα βουνίσια μονοπάτια, θα τερματίσουν εντός 36ώρου στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Το βράδυ του Σαββάτου 25/9 και ώρα 8.30΄ μμ, ο Δήμος Σπαρτιατών και ο Αθλητικός Οργανισμός της πόλης μας θα βραβεύσουν τους αθλητές της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης, σε μια ιδιαίτερη επετειακή τελετή, που θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti