Ο δήμος «ξέχασε» να πληρώσει τους εργολάβους;

Για άλλη μια φορά ο δημοτικός μας άρχοντας απέδειξε την ανεπάρκειά του. Τέλος του έτους 2013 και ενώ πολλά εντάλματα...

Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Για άλλη μια φορά ο δημοτικός μας άρχοντας απέδειξε την ανεπάρκειά του. Τέλος του έτους 2013 και ενώ πολλά εντάλματα δημοσίων έργων του Δ. Σπάρτης, είχαν εκδοθεί πολύ καιρό πριν και οι εργολάβοι περίμεναν να πληρωθούν, η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως όφειλε.
Πάρα πολλοί εργολάβοι έμειναν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν εργαζόμενους, συνεργεία, προμηθευτές. Όλα αυτά εν γνώσει του δημάρχου, που αδιαφορούσε για την ολιγωρία της Οικονομικής Υπηρεσίας. Αντί να παρακινήσει τους υπαλλήλους, λίγες μέρες πριν το τέλος του έτους, έδωσε άδεια σε υπάλληλο νευραλγικής θέσης στην Οικονομική Υπηρεσία και ως εκ τούτου πολλά εντάλματα δεν ελέγχθησαν για να εξοφληθούν.
Τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του δήμου, αλλά λόγω του αργού ρυθμού και αδιαφορίας κάποιων υπαλλήλων δεν εκμαιεύθηκαν. Και ο κ. δήμαρχος γνώστης του προβλήματος, αλλά όπως πάντα αναποτελεσματικός. Ο ίδιος όμως και οι υπάλληλοι, πληρώθηκαν το μισθό τους. Για τους εργολάβους όμως ποιος νοιάζεται; Γιατί δεν είναι μόνο οι εργολάβοι που μένουν απλήρωτοι αλλά και οι προμηθευτές των υλικών τους, οι εργάτες τους (οικογένειες με ένα μόνο εργαζόμενο) και μια οικονομική αλυσίδα δραματικών επιπτώσεων στην κρίση που βιώνει η κοινωνία μας.
Όταν πλησιάζουν οι επερχόμενες εκλογές θα θέλει ο κ. δήμαρχος Σπαρτιατών να προβάλλει τα διάφορα έργα που κατασκευάστηκαν από χρήματα των εργολάβων που όμως δεν τους πλήρωσε ως όφειλε.
Σας παρακαλούμε να αναδείξετε το θέμα καθώς η εφημερίδα σας παραμένει ανεξάρτητη και ελεύθερη από μικροπολιτικά συμφέροντα που καθηλώνουν τον τόπο μας στάσιμο και βαλτωμένο.

Σ.Σ. Όταν κάποιο ένταλμα δεν πληρώνεται μέσα στο τρέχον έτος, τότε αυτό πληρώνεται όχι αμέσως με το νέο έτος αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών μεταφέρεται για πληρωμή 2-3 μήνες μετά, δηλαδή Φεβρουάριο-Μάρτιο 2014. Ποιος μπορεί να μείνει απλήρωτος μέχρι τότε;

Χ. Γ.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα