Πρέπει να υπάρχει και πρόταση

Διάβασα με προσοχή το άρθρο «Η… εργάσιμη Κυριακή» του Τ. Ευόρα το οποίο δημοσιεύθηκε την 1-1-2014, μέσα από το οποίο...
Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάβασα με προσοχή το άρθρο «Η… εργάσιμη Κυριακή» του Τ. Ευόρα το οποίο δημοσιεύθηκε την 1-1-2014, μέσα από το οποίο ο συγκεκριμένος αρθρογράφος επέκρινε το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο το οποίο τον τελευταίο καιρό, προσπαθούν διάφοροι να επιβάλουν να ισχύει όσο περισσότερες Κυριακές του χρόνου γίνεται, πέραν των συνηθισμένων.
Κατʼ αρχήν συμφωνώ με κάποιες από τις διαπιστώσεις του συντάκτη γιʼ αυτό το μέτρο δηλ. ότι αυτό είναι επιδίωξη μεγάλων πολυεθνικών Σούπερ Μάρκετ (και όχι μόνο θα συμπλήρωνα), οι οποίοι βρήκαν τον κατάλληλο υπουργό προκειμένου να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία που είναι μία κατάκτηση των εργαζομένων. Αυτό το έκαναν νόμο του κράτους και σκοπός βεβαίως είναι, η αύξηση των κερδών των πολυεθνικών, αφού ο μόνος Θεός γιʼ αυτές, είναι το χρήμα.
Έχω διαβάσει και άλλα άρθρα του συγκεκριμένου αρθρογράφου μέσα από τα οποία επικρίνει ένα μεγάλο μέρος των δομών της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν έχω δει όμως σε κανένα από αυτά τα άρθρα, να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, για το πώς πρέπει να αντιδράσουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, που υφίστανται αυτά τα μέτρα (όπως το προαναφερόμενο), και πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης, ενώ είναι αμέτοχοι στην δημιουργία της.
Η γνώμη μου κ. Ευόρα είναι ότι, πολλά από τα φαινόμενα στα οποία αναφέρεστε μέσα από τα άρθρα σας και για τα οποία κάνετε κριτική (διαφθορά πολιτικών, κυριαρχία τραπεζών, σκάνδαλα, κλπ.) αλλά και το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται από όλες τις κυβερνήσεις, είναι άρρηκτα δεμένα με την ύπαρξη και την εφαρμογή του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ τρόπου ανάπτυξης της κοινωνίας μας. Επίσης, και με την προσπάθεια των κομμάτων που στηρίζουν αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης, και είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στη αντιπολίτευση (από τους φασίστες της “Χρυσής Αυγής” μέχρι τον “ΣΥΡΙΖΑ”), να βγούμε από την κρίση φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και βγάζοντας λάδι το (καπιταλιστικό) σύστημα.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση ή στα κόμματα που συμμετέχουν σʼ αυτή ή ελπίζουν να γίνουν αύριο κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που ζούμε.
Πρέπει να υπάρχει και πρόταση για το πώς θα γίνει αυτό. Και η πρόταση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του συστήματος (δηλ. του καπιταλισμού) και η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού πρέπει να παλέψει ενωμένη η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, και μπροστάρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νικόλαος Γρίβας
Τοπογράφος Μηχανικός

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα