4 συχνά λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 22:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 συχνά λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Η ρουτίνα των μαλλιών μας δεν είναι άλγεβρα. Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα. Λούσιμο με το σαμπουάν, conditioner (η μάσκα μπήκε πιο μετά στη ζωή σου) και φυσικά στέγνωμα με το πιστολάκι. Οι κινήσεις συγκεκριμένες. Κανένα περιθώριο λάθους. Κι όμως. Το φριζάρισμα λίγο αργότερα, κάποιες τρίχες καμένες ενίοτε, η ψαλίδα πάντοτε, αποδεικνύουν πως κάτι δεν πάει καλά. Κάποιο λάθος κάνουμε, κάποιες κινήσεις πρέπει να απόφύγουμε.

- Δεν ξεκινάς σωστά, θα σε μαλώσω
Όσο σημαντικό είναι να απλώνεις το αντηλιακό κάθε μέρα χειμώνα-καλοκαίρι, για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου, άλλο τόσο είναι και το να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προιόν στα μαλλιά σου, πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

- Λάθος αέρα στα πανιά σου (στο πιστολάκι σου)
Το χέρι πάει κάπως αυτοματοποιημένα στο κουμπί με το πολύ ζεστό αέρα, ιδιαίτερα, αν βιάζεσαι. Πολλές φορές, το στέγνωμα με τον καυτό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει με αποτέλεσμα να «σπάνε» πιο εύκολα ή ακόμη και να καούν. Προτίμησε σε γενικές γραμμές μία μέση θερμοκρασία και ένταση του αέρα ανάλογα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν για παράδειγμα έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ενώ αν έχεις πιο χοντρή τρίχα, πιο υψηλή. Plus: Το τελευταίο λεπτό και αφού έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου, γύρνα τον αέρα στο κρύο προκειμένου να εξασφαλίσεις ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμά σου.

-Το πιστολάκι στον κρόταφο
Σε αυτή την περίπτωση αναφέρομαι τόσο στην απόσταση αναπνοής που κρατάς το πιστολάκι από το κεφάλι σου, όσο και στο χρόνο που το έχεις «ακινητοποιημένο» σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο κεφάλι σου. Και στις δύο περιπτώσεις από τους κομμωτές είναι ΟΧΙ. Είναι σημαντικό να κρατάς το πιστολάκι σε μία σεβαστή απόσταση από το κεφάλι σου και να το κουνάς συνεχώς έτσι ώστε ο αέρας να κατανέμεται σωστά. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις να κάψεις τα μαλλιά σου και φυσικά το φριζάρισμα.

- Δεν κάνεις καλή μοιρασιά
Το ήξερες πως ο καλύτερος, πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, είναι να τα χωρίσεις σε μικρά τμήματα; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τούφες, ξεκινώντας από το πίσω μέρος και προχωρώντας προς τα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου καθώς δεν μπλέκονται μεταξύ τους και το στέγνωμα γίνεται σε λιγότερο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα