Πώς να κάνεις detox μετά τις γιορτές

Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 22:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να κάνεις detox μετά τις γιορτές

Ο οργανισμός έχει δικούς του μηχανισμούς «αποτοξίνωσης», όμως μέσα στις μέρες των γιορτών κατανάλωσες αρκετό αλκοόλ, επομένως επιβάρυνες τη λειτουργία του ήπατος (το κατεξοχήν όργανο που κάνει αποτοξίνωση), έδειξες ιδιαίτερη προτίμηση στα κακά λιπαρά και ο ύπνος σου ήταν άστατος. Εξάλλου, ποιος δεν αγαπά τα πάρτι; Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τους φυσικούς μηχανισμούς «αποτοξίνωσης» του σώματός μας ως εξής:

Θέσε ένα ρεαλιστικό πλάνο. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου με αυστηρές δίαιτες, κάνε ένα πρόγραμμα για το πως θα τρως χωρίς να πεινάς και παίρνε μαζί σου υγιεινά σνακ, όπως φρούτα.

Αποχή από το αλκοόλ για κάποιο διάστημα. Πόνταρε σε αφεψήματα όπως πράσινο τσάι και φυσικά κατανάλωνε αρκετό νερό.

Απόφυγε τη ζάχαρη. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να περιορίσεις τα γλυκά αλλά και να μην προσθέτεις ζάχαρη στα αφεψήματα και να μειώσεις οτιδήποτε περιέχει πρόσθετα γλυκαντικά.

Προτίμησε τις σούπες, τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα υγρά βοηθούν στην αποτοξίνωση ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής είναι πλούσια σε βιταμίνες και προσφέρουν το αντιοξειδωτικό φορτίο που χρειάζεσαι. Επίσης προσπάθησε να τρως ελαφρά εισάγοντας στη διατροφή σου άπαχη πρωτεΐνη (π.χ. κοτόπουλο, αυγό) και μη επεξεργασμένα τρόφιμα (π.χ. αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης).

Κάνε άσκηση. Η φυσική δραστηριότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε ένα πρόγραμμα detox. Σημασία έχει να περπατήσεις αρκετά, να κάνεις τζόκινγκ στο βαθμό που μπορείς, να βοηθήσεις το λεμφικό σύστημα να κινητοποιηθεί και να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου με φυσικό τρόπο.

Προσπάθησε να κοιμάσαι 8 ώρες. Βάλε πρόγραμμα ώστε να κοιμάσαι σχετικά νωρίς (δηλαδή να μην ξενυχτάς) και να ξυπνάς περίπου την ίδια ώρα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξαναβρεί τους ρυθμούς του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος