Εσύ κοιμάσαι και το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»!

Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 21:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εσύ κοιμάσαι και το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»!

Όλες έχουμε πέσει στο κρεβάτι για ύπνο χωρίς πρώτα να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ της ημέρας. Είτε γιατί ήμαστε κουρασμένες από το τη δουλειά, είτε γιατί ήπιαμε μερικά cocktails παραπάνω, είτε γιατί ο καλός μας δεν μας άφησε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Από ότι φαίνεται, όμως, αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας ακόμα και αν γίνεται σπάνια.

Το να αφαιρούμε εντελώς και πάντοτε το μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο, είναι σίγουρα από τις συμβουλές ομορφιάς που έχουμε ακούσει περισσότερες φορές.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να την ακολουθούμε και γιατί επιμένουν αυστηρά σε αυτό όλοι οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι;

Πρώτα απ’ όλα, το δέρμα μας χρειάζεται ξεκούραση, την οποία δεν μπορεί να έχει όταν το βαραίνουν τόσα προϊόντα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μέρας μαζεύονται ρύποι από τον αέρα στη στρώση του μακιγιάζ. Αυτή η στρώση κατακάθεται πάνω στο δέρμα και επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο και την ανανέωσή του κατά τη διάρκεια του ύπνου, εάν δεν την αφαιρέσουμε.

Επίσης, το σμήγμα που παράγεται παγιδεύεται στη στρώση του μακιγιάζ και ανακατεύεται με τους ρύπους που έχουν μαζευτεί, με αποτέλεσμα να παράγονται βακτήρια και να εισχωρούν στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα έχουμε φραγμένους πόρους και υπερβολική λιπαρότητα, ακόμα και σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Είναι πράγματα που αγωνιζόμαστε να διώξουμε από το δέρμα μας έτσι κι αλλιώς, άρα γιατί να τα φορτωθούμε τώρα από το πουθενά.

Επίσης εάν δεν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών δεν τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε μαύρους κύκλους ή ρυτίδες, ακόμα και μολύνσεις στα μάτια από τα μικρόβια που συσσωρεύονται.

Όσο για τα φρύδια και τα βλέφαρά μας, το να αφήνουμε επάνω οποιοδήποτε προϊόν κατά τη διάρκεια του ύπνου εξασθενεί τις τρίχες τους και σε ακραίες περιπτώσεις τις κάνει να πέφτουν.

Τέλος, εάν αφήσουμε το κραγιόν στα χείλη μας μπορεί να τα ερεθίσουμε και να τα ξηράνουμε, έτσι μπορεί να σκάσουν και να ξεφλουδίσουν.

Ιδανικά, λοιπόν θα ήταν καλό να έχετε ένα ειδικό νερό ντεμακιγιάζ και ύστερα να πλένεστε με καθαριστικό προσώπου πριν εφαρμόσετε την κρέμα νυκτός σας.

Όμως προφανώς υπάρχουν κάποιες φορές που δεν έχετε την αντοχή για κάτι τέτοιο. Έχετε λοιπόν εφεδρικά στο κομοδίνο σας κάποια μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, ώστε να αφαιρείτε όσο καλά μπορείτε το μακιγιάζ σας στο δωμάτιό σας, έτσι ώστε να κοιμηθείτε γρήγορα. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τα καθαριστικά, οπότε μην το καθιερώσετε ούτε αυτό. Είναι μια λύση ανάγκης, όμως σίγουρα καλύτερη από το τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος