5 κινήσεις self- care που θα σε κάνουν καλύτερη στη δουλειά σου

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 19:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 κινήσεις self- care που θα σε κάνουν καλύτερη στη δουλειά σου

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, όλα συνδέονται μεταξύ τους. Η παραγωγικότητα και η όρεξη για δουλειά εξαρτάται από το πώς φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο εντός όσο και εκτός γραφείου. Αντί να πιέζεις τον εαυτό σου να δουλεύει πιο σκληρά, μπορείς να αρχίσεις να του φέρεσαι λίγο καλύτερα. Και υπάρχουν κινήσεις-ματ που κάνουν καλό, πρωτίστως στον εαυτό σου και μετά στην απόδοση στη δουλειά.

Μικρά διαλείμματα
Έχεις περάσει σίγουρα μέρες όπου δεν κάνεις διάλειμμα ούτε για να πας στην τουαλέτα. Η πίεση του να ολοκληρώσεις τα tasks που αναλαμβάνεις σε βάζει στη διαδικασία να δουλεύεις non stop. Σύμφωνα όμως με έρευνα του 2019, τα μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα, βελτιώνουν δραματικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αναζωογονούνται και επιστρέφουν στο γραφείο με λίγη παραπάνω όρεξη.

Όμορφο γραφείο με χρώματα
Μην υποτιμάς τη σημασία ενός τακτοποιημένου γραφείου που έχει post-its με χρώματα. Η καλή αισθητική σε παρασύρει στο να επενδύεις συναισθηματικά σε ό,τι καταπιάνεσαι και να το κάνεις με μεράκι. Όταν κοιτάζεις πράγματα που σου αρέσουν χαλαρώνεις και νιώθεις πολύ λιγότερο άγχος για το τι σε περιμένει μέσα στην ημέρα.

Γίνε λίγο κοινωνική στη δουλειά
Το μπίρι μπίρι με τους συναδέλφους μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή αλλά κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Έρευνα κατέληξε στο ότι είναι πιθανότερο να ζητήσεις βοήθεια όταν τη χρειαστείς, εάν έχεις ανθρώπους που συμπαθείς στο γραφείο.

Κάνε παρέα με φυτά
Αν δεν λειτουργήσει το προηγούμενο tip, μπορείς να περάσεις λίγο χρόνο με φυτά. Πριν βιαστείς να γελάσεις, έρευνα έδειξε ότι όταν κοιτάζεις και ποτίζεις φυτά εσωτερικού χώρου, έχει χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σου σύστημα. Ναι, ακόμα και όταν τους μιλάς. Ξεκίνα λοιπόν με ένα γλαστράκι στο γραφείο σου.

Βάλε όρια στη δουλειά
Σε πρώτη φάση, βάλε όρια στο πόσο θα μιλάς για τη δουλειά, όταν δεν είσαι στη δουλειά. Μην σπαταλάς το Σαββατοκύριακο μιλώντας για το άγχος και τα προβλήματα που έχεις με συναδέλφους. Αντ’αυτού, εφοδιάσου με ενέργεια και χαλαρωτικές στιγμές για να έχεις ψυχικό απόθεμα για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα