3 σημάδια που μαρτυρούν ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται κούρεμα

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 18:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 σημάδια που μαρτυρούν ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται κούρεμα

Εάν τα μαλλιά σου έχουν περισσότερες κακές ημέρες παρά καλές, ένα γρήγορα συχνό κούρεμα θα κάνει τα πράγματα να δείχνουν καλύτερα. Kαι τα μαλλιά σου πιο διαχειρίσιμα.

Αν αναρωτιέσαι αν αυτή είναι μία καλή στιγμή να κόψεις τα μαλλιά σου ή για το πόσο συχνά πρέπει να κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο έχουμε κάποια ενδιαφέροντα tips για εσένα. Tips που έρχονται κατευθείαν από τα μαλλιά σου.

Τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα
Αν έχεις αρχίσει να βλέπεις τις άκρες σου να γίνονται ξηρές και να σπάνε, είναι αυτή η ώρα που θα πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κλείσεις το ραντεβού σου πολύ πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Το κούρεμά σου έχει χάσει το σχήμα του
Αν παρατηρείς ασύμμετρες τούφες ή αν το κούρεμά σου περιλαμβάνει φιλάρισμα που έχει πια χαθεί τότε η απάντηση είναι ότι χρειάζεσαι κούρεμα. Το ίδιο ισχύει αν τα μαλλιά σου είναι πολύ φλατ. Αν δεν έχουν όγκο, τότε το πιθανό σενάριο είναι οι ταλαιπωρημένες άκρες που τα «βαραίνουν».

Έχει περάσει καιρός
Αν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκοψες τα μαλλιά σου, αυτό είναι μία απάντηση από μόνη της. Τώρα το πόσο συχνά πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου είναι κάτι που διαφέρει ανά περίπτωση. Σε γενικές γραμμές, αν έχεις κοντά μαλλιά, κάθε 4 με 6 εβδομάδες περίπου είναι ένα καλό χρονικό πλαίσιο για να διατηρήσεις το σχήμα τους. Από την άλλη πλευρά, εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου καλό θα ήταν να τα κόβεις το πολύ ανά 12 εβδομάδες. Kαι ίσως χρειαστεί να τα κόψεις λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος