Τα 5 λάθη που κάνεις στην περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2021 18:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 5 λάθη που κάνεις στην περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής

Έχουν γραφτεί τα χίλια μύρια γύρω από το πώς να αποφύγεις τις μολύνσεις, να ανακουφιστείς από τη φαγούρα, να γλιτώσεις τις μυκητιάσεις και τους ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή. Το βασικό θέμα, είναι να πάψεις να κάνεις εκείνα τα λάθη στη ρουτίνα σου, που αυξάνουν τον κίνδυνο για όλες τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα πράγματα που μπορεί εσύ να έχεις στην καθημερινή σου ρουτίνα και ενώ πιστεύεις ότι είναι ασφαλή και σου κάνουν καλό, τελικά βλάπτουν την ευαίσθητη περιοχή σου.

Τα λάθη που κάνεις όταν περιποιείσαι την ευαίσθητη περιοχή σου

Δεν πας πουθενά χωρίς το αγαπημένο σου ξυραφάκι
Τεράστιο λάθος. Κάθε φορά που ξυρίζεις την ευαίσθητη περιοχή σου πρέπει να χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι. Αυτό μπορεί να μη σε συμφέρει τόσο οικονομικά, αλλά μπροστά στην υγεία, θα θυσιάσεις μερικά παραπάνω ευρώ για ξυραφάκια μιας χρήσης.

Είσαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα
Προτίμησε να μην κάνεις πλύσεις σε μεγάλη συχνότητα γιατί χαλάει η χλωρίδα του κόλπου.

Skinny jeans
Ξέρω πόσο αγαπάς τα στενά σου παντελόνια, αλλά η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου, προτιμά τα πιο αέρινα υφάσματα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει. Βλέπεις, τα skinny jeans, αλλά και όλα τα κολλητά στην περιοχή του καβάλου ρούχα, διατηρούν υγρή την περιοχή και αυξάνουν τον κίνδυνο των μυκητιάσεων. Προτίμησε λοιπόν να μην τα φοράς για το 8ωρο στο γραφείο και περιορίσου σε ολιγόωρες πιο βραδινές εμφανίσεις.

Δεν αλλάζεις σφουγγάρι
Αν πλένεσαι με σφουγγάρι θα πρέπει να ξέρεις πως μολύνεται πολύ εύκολα και είναι προτιμότερο να πλένεις την ευαίσθητη περιοχή με το χέρι και ένα φαρμακευτικό σαπούνι γι’ αυτή τη χρήση. Αν παρόλ’ αυτά δεν μπορείς να αποχωριστείς το σφουγγάρι σου φρόντιστε κάθε φορά να το ξεπλένεις με καυτό νερό ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια, αλλά και να παίρνεις ένα καινούριο κάθε μήνα.

Τρως καυτερά φαγητά
Δεν είναι κανόνας, αλλά υπάρχουν γυναίκες που όταν φάνε ένα καυτερό φαγητό, νιώθουν ερεθισμό, φαγούρα ή και τσούξιμο μετά την ούρηση. Η λύση είναι προφανής: όχι άλλο τσίλι στο φαγητό σου.