5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις σωστά το λαδάκι μαλλιών

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 18:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις σωστά το λαδάκι μαλλιών

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά με την υγρασία να είναι πιο αισθητή από ποτέ και το κρύο – ειδικά τις πολύ πρωινές και πολύ βραδινές ώρες- να το αισθάνεσαι έντονα.

Αμέσως-αμέσως, αυτές οι καιρικές συνθήκες έχουν αντίκτυπο και στα μαλλιά σου. Εσύ τα πιάνεις σε αλογοουρές ή κότσους για να μη φριζάρουν από την υγρασία, ενώ ο δροσερός και κρύος πολλές φορές αέρας τα αφυδατώνει.

Τι χρειάζεσαι, λοιπόν, ASAP; Ένα λαδάκι μαλλιών.

Τι κάνει το λαδάκι μαλλιών

Το λαδάκι μαλλιών είναι το hero προϊόν, που χρειάζεσαι όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Κι αυτό, γιατί έχει την ικανότητα να θρέφει τα μαλλιά, να τα κάνει στιλπνά, λαμπερά και βελούδινα. Μην το φοβηθείς, λοιπόν! Το λαδάκι μαλλιών δεν θα λαδώσει τα μαλλιά σου, αν αυτό σκέφτεσαι.

Θα τα φροντίσει και με το παραπάνω, αρκεί βέβαια να το χρησιμοποιήσεις σωστά!

Τα tips για να χρησιμοποιήσεις το λάδι μαλλιών

Άπλωσε το στις άκρες μόνο.
Δεν θέλεις να… λαδώσουν όλα τα μαλλιά σου. Όχι, φυσικά! Άπλωσε λαδάκι, λοιπόν, μόνο στις άκρες των μαλλιών σου, ώστε να τα ενυδατώσεις και να τα κάνεις να λάμψουν.

Βάλε το σε βρεγμένα μαλλιά για προστασία από τη θερμότητα και για ξεμπέρδεμα.
Το λάδι μαλλιών έχει άλλο αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται σε βρεγμένα μαλλιά και άλλο σε στεγνά. Λίγες σταγόνες από το λαδάκι σου, λοιπόν, στα νωπά μαλλιά σου θα τα προστατέψει από τα εργαλεία hairstyling, ενώ θα σε βοηθήσει να τα ξεμπερδέψεις και πιο εύκολα.

Χρησιμοποίησέ το σε στεγνά μαλλιά ως leave in conditioner.
Αν έχεις ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά, το λαδάκι θα σε σώσει. Απλώνοντας 2-3 φορές την εβδομάδα λαδάκι στις άκρες, θα δεις τα μαλλιά σου πιο δυνατά, απαλά και ενυδατωμένα σε χρόνο dt.

Αν σου πέσει πολύ… μην απελπιστείς!
Βάλε dry shampoo. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Αν σου πέσει πολύ λαδάκι στα μαλλιά και νιώθεις απαίσια, μην μπεις για λούσιμο. Βάλε dry shampoo, που θα εξισορροπήσει την κατάσταση και είσαι έτοιμη.

Πριν το λούσιμο, βάλε λαδάκι και στις ρίζες.
Βάλε λίγες σταγόνες από λαδάκι μαλλιών στα δάχτυλά σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνεις τα κατάλοιπα του styling, ενώ βοηθάς την τρίχα σου να θρέψει.