Σκουπιδότοποι

Το ασαφές τοπίο στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και η πιεστική ανάγκη για εναπόθεσή τους «κάπου» έχει συντελέσει στην έκρηξη...
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκουπιδότοποι

Το ασαφές τοπίο στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και η πιεστική ανάγκη για εναπόθεσή τους «κάπου» έχει συντελέσει στην έκρηξη δημιουργίας μικρών χωματερών στο ύπαιθρο. Βολικά σημεία των κάθε είδους «ασυνείδητων» είναι τα πρανή των δρόμων, όπου η απόρριψη συντελείται ταχύτατα και το «προϊόν» εξαφανίζεται κατάντι του πρανούς. Προσφιλές επίσης σημείο απόρριψης είναι τα γεφύρια των δρόμων. Για την ακρίβεια είναι δύσκολο να βρει κανείς γεφύρι που να μην έχει χρησιμοποιηθεί για απόρριψη σκουπιδιών, ιδιαίτερα σε αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Διερχόμενος πρόσφατα την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Γερακίου διαπίστωσα πως είχε εκραγεί και ήταν σε εξέλιξη πυρκαγιά. Ήταν στον εικονιζόμενο σκουπιδότοπο που βρίσκεται στο πρανές του. Προφανώς είχε προκληθεί από αυτο-ανάφλεξη των υλικών. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τη καλοκαιρινή περίοδο…

Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός σκουπιδότοπος στα πρανή και στα γεφύρια αυτού του δρόμου. Η Λακωνία ολόκληρη είναι γεμάτη από τέτοιου είδους εν δυνάμει «βόμβες» και είναι θέμα χρόνου η έκρηξη τους.

Ας ελπίσουμε να ενεργοποιηθεί κάποιος αρμόδιος και να εξαλείψει το «θανάσιμο» αυτό κίνδυνο. Πολύ φοβούμαι όμως πως δεν υπάρξει αρμόδιος. Σύμφωνα με τη προσφιλή τακτική των πολιτικών και δημοσίων λειτουργών μας είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς αρμόδιο και υπεύθυνο λειτουργό, όταν υπάρχει πρόβλημα.   
                                                                                                                       Ηλίας Βαχαβιώλος
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος