Αναζήτηση πόρων για οφειλές του Δημοσίου

Τρόπους για άμεση τόνωση της ρευστότητας στην αγορά αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα...
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναζήτηση πόρων για οφειλές του Δημοσίου

Τρόπους για άμεση τόνωση της ρευστότητας στην αγορά αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη διευθέτηση των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, το ύψος των οποίων εκτιμάται περί τα 10 δισ. ευρώ.

Η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των εν λόγω οφειλών. «Το ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσει να δανειστεί άμεσα το Δημόσιο περί τα 10 δισ. ευρώ και να εξοφλήσει με μετρητά τις επιχειρήσεις, παρά να το κάνει μέσω της χρονοβόρου διαδικασίας των τιτλοποιήσεων», είχε πει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του Δημοσίου προς κατασκευαστικές, εταιρείες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 2,5 δισ. τα οποία οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα νοσοκομεία, καθώς και οφειλές άνω των 400 εκατ. ευρώ του Δημοσίου προς εισηγμένες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΔΕΗ ).
Πηγή: express.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα