58 προσαγωγές και 35 συλλήψεις στην έδρα του Δήμου Ευρώτα

Σαφάρι ελέγχων στη Σκάλα
Τετάρτη, 23 Ιούλιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 58 προσαγωγές και 35 συλλήψεις στην έδρα του Δήμου Ευρώτα
Την περιοχή της Σκάλας «όργωσαν» οι αστυνομικοί της ΑΔ Λακωνίας, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/7.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από τους γύρω νομούς, πραγματοποιούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες γενικευμένους ελέγχους σε κατοικίες, φορτηγά και χωράφια συλλαμβάνοντας όσους εργάτες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα διαμονής και εργασίας.
Η αστυνομική επιχείρηση, αποκλειστικά στην περιοχή της Σκάλας, έρχεται λίγες μέρες αργότερα από την απεργία που πραγματοποίησαν οι Πακιστανοί εργάτες στους πορτοκαλεώνες της Σκάλας. Αίτημα των εργατών ήταν αφενός να απλοποιηθεί η διαδικασία της νομιμοποίησής τους και αφετέρου να αφαιρεθεί το συνολικό ποσοστό του εργοσήμου που παρακρατείται για την υγειονομική τους περίθαλψη και το οποίο αντιστοιχεί στο 10% του ημερομίσθιού τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που οργανώθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 177 άτομα, εκ των οποίων 62 Έλληνες και 115 αλλοδαποί, αλλά και σε 67 οχήματα. Από τα 177 άτομα, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας τα 58, ενώ τελικά χειροπέδες φόρεσαν τα 36.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς χωρίς άδεια παραμονής, τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός για απασχόληση αλλοδαπών με σχέση εξαρτημένης εργασίας, τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 21 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα, ως μέσα μεταφοράς παράνομων μεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα