Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια της Λακωνίας

10.500 ευρώ η λεία της εγκληματικής οργάνωσης
Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε σπίτια της Λακωνίας
“Φύλλο και φτερό” έκαναν 14 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του  Δήμου Μονεμβασίας ένας 32χρονος Αλβανός με ακόμα δύο συνεργούς του. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 10.500 ευρώ.
Η δράση τους ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου, έληξε ωστόσο σύντομα, καθώς το Σάββατο 26/7 ο 32χρονος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς του.
Οι διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβάσιας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, από τις αρχές Ιουλίου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε κατοικίες.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου δρούσαν στην Πλύτρα, όπου διέρρηξαν τέσσερις κατοικίες, αφαιρώντας συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Το βράδυ της Παρασκευής 18/7, οι διαρρήκτες “χτύπησαν” την Ελιά, αφαιρώντας από κατοικία κόσμημα, ενώ δύο ημέρες αργότερα, μετέφεραν τη δράση τους στον Αρχάγγελο και σε τέσσερα ακόμα σπίτια. Και εδώ η λεία περιλάμβανε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και μια ηλεκτρονική συσκευή. Στις 21, 22 και 23/7 στις Τοπικές Κοινότητες Ξιφία, Ελιάς και Αγίου Γεωργίου οι διαρρήκτες μπήκαν σε τρία σπίτια, όπου αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στις 24 και 25/7 η εγκληματική οργάνωση διέρρηξε ακόμα δύο κατοικίες και μια αποθήκη στους Αγίους Αποστόλους και πήραν χρήματα και εργαλεία. Ωστόσο, η σπείρα διαρρηκτών είχε αποπειραθεί να διαρρήξει ακόμα τρεις κατοικίες στη Μονεμβασία, στα Παπαδιάνικα και στο Λαχι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα