Αστυνομικό «σαφάρι» με 10 συλλήψεις στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών
Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αστυνομικό «σαφάρι» με 10 συλλήψεις στη Λακωνία
Στην πάταξη της εγκληματικότητας στόχευε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικές υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, έγιναν έλεγχοι σε 196 άτομα, εκ των οποίων 117 ήταν ημεδαποί και 79 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 123 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι άτομα, από τα οποία εννέα ήταν ημεδαποί και έντεκα αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα άτομα.
Αναλυτικότερα, το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, μια ημεδαπή για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, δύο ημεδαποί για παραβίαση δικαστικής απόφασης και δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικά έγγραφα. Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση-«σκούπα», εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε οικίες στην Πολοβίτσα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους εισαγγελείς.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα