«Ανοίγουν» 1.700 θέσεις στα Νοσοκομεία το 2015

Σύσκεψη Γρηγοράκου-διοικητών στο υπουργείο Υγείας
Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ανοίγουν» 1.700 θέσεις στα Νοσοκομεία το 2015
Iκανοποιημένη από τις δεσμεύσεις η Εύη Παπαγεωργίου
Σύσκεψη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου και των διοικητών νοσοκομείων της χώρας, έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 3/9 στο υπουργείο Υγείας. Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα ιδρύματα, το θέμα των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και ο προγραμματισμός των προϋπολογισμών των νοσοκομείων για το 2015.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΛΤ», ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τους διοικητές ότι πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις των γιατρών, οι κρίσεις των οποίων εκκρεμούσαν στα συμβούλια κρίσεων από το 2010 έως το 2012. Επίσης, ο κ. Γρηγοράκος αποκάλυψε ότι θα προκηρυχθούν 1.700 θέσεις γιατρών για το 2015, ενώ παράλληλα θα «ανοίξουν» θέσεις και νοσηλευτικού προσωπικού. Ζήτησε, μάλιστα, άμεσα από τους διοικητές να καταγράψουν και να αποστείλουν έγγραφα με τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες τους σε ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να προκηρυχθούν οι ανάλογες θέσεις.
Όπως δήλωσε στον «ΛΤ» η κ. Παπαγεωργίου, το Νοσοκομείο Σπάρτης δεν έχει σε εκκρεμότητα κρίσεις ιατρικού προσωπικού, μετά την ανάληψη των καθηκόντων από ιατρό-ΩΡΛ και χειρούργο. Σε εκκρεμότητα, ωστόσο, παραμένουν κρίσεις γιατρών για τη νοσηλευτική μονάδα του Νοσοκομείου Μολάων, όπου σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Τέλος, η κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι το υπουργείο ενέκρινε τη χορήγηση του υπόλοιπου 10% του προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, το οποίο είχε αρχικά κρατηθεί από όλα τα Νοσοκομεία, με σκοπό να διατεθεί ανάλογα με την πορεία των αναγκών τους. «Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η χρονιά θα κλείσει καλά για το νοσοκομείο μας», σημείωσε η κ. Παπαγεωργίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti