Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο

Αύξηση παρουσιάζουν τα μοιραία ατυχήματα

Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015 21:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο

Θλιβερός ήταν ο απολογισμός της τροχαίας για τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο, καθώς τέσσερις νεκροί ήταν ο τραγικός απολογισμός των ισάριθμων δυστυχημάτων. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων μοιραίων ατυχημάτων παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 33%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου δημοσίευσε συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.


Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν  32 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), όσα σημειώθηκαν και το 2013. Ειδικότερα σημειώθηκαν: Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 3 τον Ιανουάριο του 2013 (αύξηση 33%), τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, αντί 4 τον αντίστοιχο περυσινό μήνα (μείωση 25%) και 25 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, όσα ακριβώς και πέρυσι .

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 49 παθόντες (έναντι 38 το 2014). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: Πέντε νεκροί, (έναντι τριών τον περυσινό μήνα), τρεις σοβαρά τραυματίες (έναντι τεσσάρων) και 41 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το Ιανουάριο του 2014).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβιάσεις σήμανσης, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.


Τροχονομικές δράσεις
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον περασμένο Ιανουάριο, συγκροτήθηκαν 428 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.186 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 226 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων 2.029 επικίνδυνες παραβάσεις και ειδικότερα: 1.271 για υπερβολική ταχύτητα, 75 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 164 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, τρεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 191 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 38 για παραβίαση σηματοδότη, ενώ διαπιστώθηκε ότι 168 οχήματα δεν είχαν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ. Ακόμη, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, δυο για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 11 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 10 για αντικανονικούς ελιγμούς, πέντε για παραβίαση προτεραιότητας και δέκα για αντικανονικό προσπέρασμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα