Επιδρομή της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

15 συλλήψεις στη Λακωνία

Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιδρομή της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Στοχευμένοι ήταν οι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, στο διάστημα από 17 έως 19 Φεβρουαρίου, στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αστυνομική «σκούπα» προγραμματίστηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των πέντε νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 927 άτομα, εκ των οποίων 602 ήταν Έλληνες και 325 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 611 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 162 άτομα, από τα οποία 85 ήταν Έλληνες και 77 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 50 άτομα.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 15 άτομα και ειδικότερα: Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν, συνολικά, 296 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και δύο παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων. Τέλος, κατεγράφη μία παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν 293 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα