6.000 κούτες λαθραία τσιγάρα σε πλοίο ανοιχτά της Κορώνης

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το ΛΣ

Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015 15:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6.000 κούτες λαθραία τσιγάρα σε πλοίο ανοιχτά της Κορώνης

Φορτηγό πλοίο που μετέφερε πάνω από 6.000 κούτες λαθραία τσιγάρα (γύρω στα 3 εκατομμύρια πακέτα) εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, το πρωί της Παρασκευής 20/2, ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στις ακτές της Κορώνης και του Βενέτικου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σκάφος «Mesogio», σημαίας Τανζανίας, το οποίο οδηγήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης, βρέθηκαν συνολικά  6.674 χαρτοκιβώτια, ήτοι 66.922.600 τσιγάρα. Η παραπάνω ποσότητα κατασχέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας και παραδόθηκε στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, η οποία θα εκτιμήσει και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, που με πρόχειρους υπολογισμούς φέρονται να ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ!

Το χρονικό
του εντοπισμού
Το Λιμενικό Σώμα κινητοποίησε αεροπλάνο για την παρακολούθηση ύποπτου σκάφους, το οποίο εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κορώνης. Στη συντονισμένη επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερο του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος με ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, καθώς και πλοίο ανοικτής θαλάσσης με ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι το «Mesogio» είναι πλοίο-«μάνα» που μοιράζει λαθραία τσιγάρα σε άλλα μικρότερα, τα οποία και προσεγγίζουν απομονωμένες ακτές για την εκφόρτωση του παράνομου φορτίου. Πάντως, δεν αποκλείουν και το ίδιο να περίμενε ειδοποίηση για την ακτή που θα προσέγγιζε για να ξεφορτώσει τα τσιγάρα.

Οι έξι ναυτικοί κρατούνται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι κούτες με τα τσιγάρα μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του τελωνείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, και εξήρε τον επαγγελματισμό και τον άριστο συντονισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, το Λιμενικό Σώμα να οδηγηθεί σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκληματικότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα