Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με... ειδίκευση στον τουρισμό

Είχαν «ρημάξει» τη Δυτ. Μάνη, αλλά και τη Λακωνία

Παρασκευή, 27 Φεβρουάριος 2015 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με... ειδίκευση στον τουρισμό

Αδίστακτη σπείρα διαρρηκτών, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε εμπλακεί σε κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και οικίες, σε Μεσσηνία, Λακωνία και Φωκίδα, κρύβεται πίσω από υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών στη Δυτική Μάνη. Όπως προέκυψε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τα μέλη της ίδιας συμμορίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαρρήξεις σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 6/5/2014 έως και τις 10/8/2014, είχαν διαπράξει, επιπλέον, 17 διαρρήξεις-κλοπές στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα: Σε δύο οικίες στο Νεοχώριο, σε έξι ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας και σε πέντε ενοικιαζόμενες κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο. Επίσης, εμπλέκονται σε τρεις κλοπές σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο και σε μία διάρρηξη-κλοπή σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Πλάτσα Μεσσηνίας.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 18.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε η εμπλοκή στη σπείρα, ακόμη ενός 34χρονου Αλβανού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα