«Στο “γκρεμό” χιλιάδες επιχειρήσεις από το Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης»

Επιστολή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στο “γκρεμό” χιλιάδες επιχειρήσεις από το Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης»

Με εν ψυχρώ εκτέλεση της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας ισοδυναμεί η επιβολή του ειδικού τέλους διανυκτέρευσης, όπως καταγγέλλουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ της Πελοποννήσου.

Με επιστολή του στους βουλευτές αλλά και στους περιφερειάρχες της Πελοποννήσου, ο Τουριστικός Οργανισμός επισημαίνει πως η «φημολογούμενη και η έως σήμερα αδιάψευστη εμμονή της κυβέρνησης», περί επιβολής «Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης» στα καταλύματα της χώρας θα σημάνει το «τέλος» του τουριστικού επιχειρείν.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες του τουρισμού καλούν τους βουλευτές αλλά και τους περιφερειάρχες της Πελοποννήσου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απορρίψουν οποιοδήποτε πρόσθετο φόρο στον τουρισμό. Ειδικότερα στην επιστολή του, ο ΤΟΠ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης χρηματοοικονομικής ασφυξίας, η οποιουδήποτε επιβολή επιπρόσθετου έμμεσου μέτρου φορολόγησης, θα φέρει καταστροφικές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, εφόσον έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φοροεισπρακτικών επιβαρύνσεων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με αποτέλεσμα την μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και εν τέλει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας.

Ενώ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει έσοδα, ελέγχοντας το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που δημιουργείται από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σχεδιάζει να επιβαρύνει εκ νέου τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα με νέα επιπρόσθετα βάρη, οδηγώντας στο “γκρεμό” χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις.

Στα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι όχι μόνο διαθέτει αντοχές αλλά μπορεί και σηκώσει επάξια το βάρος της ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή του στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και στις οποιεσδήποτε πρόχειρες, απαράδεκτες και επικίνδυνες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στον τουριστικό κλάδο.

Εξ αιτίας της σοβαρότητας των ως άνω προαναφερθέντων λόγων, καλούνται οι βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι περιφερειάρχες αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, προκειμένου να πάρουν θέση πριν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση της τουριστικής και εθνικής μας οικονομίας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φορομπηχτικού μέτρου εις βάρος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, γιατί κάτι αντίστοιχο θα ισοδυναμούσε με τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti