Καταστροφικός ο νέος ΕΝΦΙΑ λένε οι Λάκωνες ξενοδόχοι

«Σε τεντωμένο σχοινί ο τουριστικός τομέας της χώρας»

Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 14:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταστροφικός ο νέος ΕΝΦΙΑ λένε οι Λάκωνες ξενοδόχοι

Σε εξόντωση και αφανισμό οδηγείται ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, όπως ισχυρίζονται οι Λάκωνες ξενοδόχοι. Αιτία η νέα καταιγίδα φορολογικών μέτρων που εμπεριέχονται στο κατατεθειμένο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, με τίτλο “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις”.
 
Όπως επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης,  ο ξενοδοχειακός κλάδος πλήττεται ολοκληρωτικά από την εξοντωτική απογείωση φόρων και τελών, αφού πέραν της επαχθούς επιβολής “φόρου διαμονής”, στο νέο σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνεται διάταξη που καταργεί την απαλλαγή των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων. Ως εκ τούτου, τα ξενοδοχεία, ως “εργαλεία δουλειάς”, θα επιβαρύνονται πλέον με συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ και με συντελεστή 0.1%.
 
«Πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση, η οποία στερείται κάθε λογικής, καθόσον θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα το κόστος του τουριστικού πακέτου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει σημαντική μείωση στην  ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
 
«Το τελευταίο διάστημα της κρίσης, ο τουριστικός τομέας της χώρας κινείται πάνω σε ένα “τεντωμένο σχοινί”, δεν αντέχει άλλες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις».
 
Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο κ. Πολλάλης ζητά από την κυβέρνηση -έστω και την ύστατη στιγμή- να αποσύρει την εν λόγω διάταξη, προκειμένου να να μην οδηγηθεί ο ξενοδοχειακός κλάδος στο εκτελεστικό απόσπασμα.
 
«Στην παρούσα χρονική περίοδο, επιτακτικό καθήκον της Πολιτείας είναι να στηρίζει την επιχειρηματικότητας αλλά και να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες επιβίωσης των χιλιάδων μικρομεσαίων καταλυμάτων που απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Ξενοδοχείας, το σημαντικότερο τομέα εισφοράς στην εθνική οικονομία», καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti