ΟΑΕΔ: 23.000 θέσεις εργασίας για ανέργους

29 έως 64 ετών Τέλη Σεπτέμβρη η προκήρυξη

Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΟΑΕΔ: 23.000 θέσεις εργασίας για ανέργους

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών. Σε συνέντευξη που έδωσε η αναπλ. υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, ξεκαθάρισε πως οι ωφελούμενοι του προγράμματος -το οποίο σημειωτέον αρχικά απευθυνόταν σε 16.000 ανέργους- θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων και μόλις για δύο μήνες.

«Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, σύμφωνα με το οποίο, ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος», ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που στοχεύουν, όπως είπε, στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Συνολικά, όπως υπογράμμισε, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν περίπου 43.000 άνεργοι.

Τόνισε δε ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.

Η κ. Αντωνοπούλου, μέσω της συνέντευξής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti