Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 23.000 ανέργους

Ανοίγει μέσα στο Νοέμβριο

Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 19:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 23.000 ανέργους

Μέσα στο Νοέμβριο προγραμματίζει το Υπουργείο Εργασίας να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα που αναμένεται να ωφελήσει έως 23.000 ανέργους, μέσω της χρήσης επιταγών κατάρτισης (voucher).         

Τα ποσά που θα λάβουν όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι 2.600 ευρώ ως εκπαιδευτικό επίδομα, ενώ η επιταγή κατάρτισης θα κυμανθεί από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

Το πλαίσιο δράσης του προγράμματος έχει ως εξής: 1) Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες, 2) Συμβουλευτική υποστήριξη, 3) Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης, 4) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους πέντε μήνες. Αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης για κάθε ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες. Η ημερήσια διάρκεια υλοποίησης κάθε προγράμματος για το θεωρητικό μέρος είναι κατά μέγιστο 6 ώρες. Η διάρκεια του πρακτικού μέρους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6 ώρες ημερησίως.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
Του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti