Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!

Απογοήτευση για την Καλαμάτα

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 13:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!

Η Ελευσίνα είναι τελικά η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021! Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγο από το υπουργείο Πολιτισμού, δίνοντας τέλος στην πολύμηνη αγωνία των δημοτών των υποψηφίων στην τελική φάση πόλεων Καλαμάτας, Ελευσίνας και Ρόδου.
 
Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αν και δούλεψε σκληρά για την προώθηση τις υποψηφιότητας, δεν κατάφερε να κόψει το νήμα και να αναδειχθεί σε πολιτιστική πρωτεύουσα. Θυμίζουμε ότι  υποψηφιότητα αρχικά για τον τίτλο είχαν θέσει και οι πόλεις: Βόλος, Δελφοί,  Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Σάμος και Τρίπολη, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.
 
Η Καλαμάτα διεκδίκησε δυναμικά τον τίτλο. Παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα, «πνευματική κληρονομιά» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας η μαζική εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών, φορέων, συλλόγων που ενώθηκαν για την προώθηση της υποψηφιότητας, κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού οράματος και με γνώμονα το καλό της πόλης.
 
Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ήταν μια πρωτοβουλία και κληρονομιά της Μελίνας Μερκούρη. Σύμφωνα με τον θεσμό μια ευρωπαϊκή πόλη ορίζεται ως πολιτιστική πρωτεύουσα για 1 χρόνο με σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική της ταυτότητα και κουλτούρα (ο θεσμός συνοδεύεται από το βραβείο των 1.5 εκ. ευρώ).

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti