Τριπλό τουριστικό «χτύπημα» από το Δ. Σπάρτης!

Συμμετείχε σε τρείς τουριστικές εκθέσεις σε λιγότερο από ένα μήνα - Στην Πολωνία βρέθηκε η Περιφέρεια με τη «Μυθική Πελοπόννησο»

Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 18:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τριπλό τουριστικό «χτύπημα» από το Δ. Σπάρτης!

Σε τρείς εγχώριες τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε το περασμένο διάστημα ο Δήμος Σπάρτης, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στις εκθέσεις τουρισμού της χώρας μας για το 2016, με στόχο την προβολή της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από 9-13 Νοεμβρίου, στην έκθεση PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 18-20 Νοεμβρίου και στην έκθεση GREEK TOURISM EXPO η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 25-27 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε με δικό του περίπτερο και εκπροσωπήθηκε από τον υπάλληλο του Δήμου κ. Δημοσθένη Τσαπάρα. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν αρκετές τοπικές επιχειρήσεις, ενώ διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό του Δήμου στο πολυπληθές κοινό που το επισκέφθηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και 260 εκθέτες έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης στην έκθεση της Πελοποννήσου η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Στην έκθεση PHILOXENIA, ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο κ. Ελένη Μεντή. Η PHILOXENIA θεωρείται ως η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της χώρας, τόσο από ιστορική άποψη όσο και από άποψη συμμετεχόντων και επισκεπτών. Τη φετινή PHILOXENIA επισκέφθηκαν πάνω από 20.000 άτομα και συμμετείχαν  403 εκθέτες από 16 χώρες. Εκτός του υλικού προβολής που δόθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης, έγιναν και χρήσιμες επαφές με ταξιδιωτικούς οργανισμούς για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου.

Κλείνοντας τον κύκλο των τουριστικών εκθέσεων για το 2016 ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση GREEK TOURISM EXPO στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Αλεξάκο. Στην έκθεση συμμετείχαν εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, περιφέρειες, δήμοι και  άλλοι φορείς. Η συγκεκριμένη έκθεση φιλοξένησε 120 hosted byers από 35 χώρες. Παρόλο που πρόκειται για μια σχετικά καινούργια έκθεση τα μηνύματα για την πορεία της είναι άκρως ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, όχι μόνο από δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες, αλλά και από το κοινό στο οποίο διανεμήθηκαν τα έντυπα προβολής του Δήμου Σπάρτης.

Κύριο μέλημα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Σπάρτης είναι «η στοχευμένη τουριστική  προβολή του και η συνέχιση της στήριξης κάθε προσπάθειας και δράσης ανάδειξης του ως τουριστικό προορισμό».

«Μυθικής Πελοπόννησος»:
Σταθερή  παρουσία
στην Πολωνική αγορά!
Εξάλλου, στην  Πολωνία για 4η συνεχή χρονιά βρέθηκε η «Μυθική Πελοπόννησος» στηρίζοντας μια από τις δυναμικές αγορές, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση  Grecka Panorama και το Greek Food Show, που διοργανώθηκαν στο Στάδιο PGE Narodowy στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν επαγγελματίες οι οποίοι παρουσίασαν τις τουριστικές προσφορές στους επισκέπτες, καθώς και ο Δήμος Τριφυλίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Τολού αλλά και  Σύλλογος Ξενοδόχων από την περιοχή της Αχαΐας. Την έκθεση Grecka Panorama επισκέφθηκαν συνολικά 7.000 άτομα, επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφοι της Πολωνικής αγοράς.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, τον οποίο υποδέχτηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού στην κρίσιμη αγορά της Πολωνίας καθώς και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαστρονομικές επιδείξεις, που διοργανώθηκαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου από το διάσημο -στην πολωνική αγορά- σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος σε συνεργασία με την κ. Νικολάκου  δημιούργησαν και προσέφεραν στο κοινό μια παραδοσιακή Πελοποννησιακή συνταγή, παρουσιάζοντας συνολικά τον προορισμό μέσα από τις γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα του.

«Η επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα Grecka Panorama, καταδεικνύει τη στήριξη στον συγκεκριμένο προορισμό με συνεχή συμμετοχή για  4 έτη σε γεγονότα όπως η TT Warsaw και η Grecka Panorama τα 2 τελευταία έτη, 2 workshop παρουσίασης του προορισμού και αρκετά ταξίδια εξοικείωσης σε Πολωνούς δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία της Πολωνίας στην Πελοπόννησο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσθέτει: «Σε συνέχεια των δράσεων για προσέλκυση της Πολωνικής αγοράς γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί την άνοιξη στην Πελοπόννησο το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) κάτι το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην καθιέρωση του προορισμού στο Πολωνικό κοινό».