Επίσημο! Η Σπάρτη ανέλαβε τη διοργάνωση του «Spartan Race»!

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διεξαγωγή του αγώνα στη λακωνική πρωτεύουσα εντός του 2017 - Συμφωνία με διάρκεια 9 ετών (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 18:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσημο! Η Σπάρτη ανέλαβε τη διοργάνωση του «Spartan Race»!

Γεγονός αποτελεί η ανάθεση της διοργάνωσης του αγώνα αντοχής “Spartan Race” στη Σπάρτη, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης 15/2, υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ Δήμου Σπάρτης και της διοργανώτριας εταιρείας του αγώνα «TAF SPORTS MARKETING AE». Μέσα σε καλό κλίμα, τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Νίκος Χαραμής, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Δημήτρη Αποστολάκου και της δικηγόρου κ. Κατερίνας Σάλαρη. Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» που «άναψε» το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της περασμένης Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, για να δρομολογηθεί η παραπάνω εξέλιξη.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, που διήρκεσαν περισσότερο από δύο χρόνια και παρά τα προβλήματα που προέκυψαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξε αίσια έκβαση και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής, το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους! Η συμφωνία μεταξύ Δ. Σπάρτης και TAF έχει χρονική διάρκεια οκτώ ετών (από 15/2/2017 έως 31/12/2025), όπερ  σημαίνει ότι το «Spartan Race» της Σπάρτης θα περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του αγώνα για τα επόμενα εννέα χρόνια! Επισημαίνεται ότι η τελική μορφή της σύμβασης εμπεριέχει σαφώς ευνοϊκότερους όρους για το Δ. Σπάρτης, από εκείνους που προέβλεπε η αρχική, γεγονός που οφείλεται στις διαπραγματεύσεις που ανέλαβε η δημοτική Αρχή και η αρμόδια Επιτροπή που είχε συσταθεί από το 2015.

DSC 4787

Οι εγκαταστάσεις του αγώνα, το κόστος και την υλοποίηση των οποίων θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η διοργανώτρια εταιρεία, θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Ευρώτα, πλησίον της πόλης. Ο Δ. Σπάρτης θα έχει μηδενική οικονομική συμμετοχή, ενώ αντίθετα θα λαμβάνει πέντε ευρώ από τους διοργανωτές για κάθε συμμετοχή αθλητή.


Δείτε video εδώ (Τ. Κούρος)


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στον αγώνα της Σπάρτης αναμένεται να συμμετάσχουν από 2.500-4.500 αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ οι συνοδοί αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον παραπάνω αριθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα υπάρχει δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής για 20 αθλητές που προέρχονται από το Δ. Σπάρτης!

Η επιτροπή του Δ. Σπάρτης
Τα μέλη της Επιτροπής διεκδίκησης του αγώνα, που συνετέλεσαν τα μέγιστα και πρέπει να αισθάνονται δικαίωση ύστερα από τις παραπάνω εξελίξεις, είναι τα εξής: 1) Ο δήμαρχος Βαλιώτης Ευάγγελος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, 2) Πλειώτας Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος, με αναπληρωτή το δημοτικό σύμβουλο Κονίδη Γεώργιο, 3) Τζωρτζάκης Μάριος, δημοτικός σύμβουλος, με αναπληρωτή το Λάζαρη Θεοφάνη, 4) Κουμουνδούρος Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος, 5) Παπαδολιάς Πάνος, 6) Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, δικηγόρος, 7) Κορωνιός Κωνσταντίνος, υποψήφιος διδάκτωρ, 8) Σάλαρη Αικατερίνη, δικηγόρος και 9) Μαχαίρας Παναγιώτης, δασολόγος.

Ο αγώνας
Ο αγώνας  «Spartan Race» είναι μια σειρά χρονομετρημένων αγωνισμάτων που περιλαμβάνει αγώνες δρόμου τριών κλιμακούμενων αποστάσεων σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με χρηματικά έπαθλα. Περισσότεροι από 500.000 αθλητές και θεατές και 4.000.000 φίλαθλοι  ζουν την εμπειρία του «Spartan Race». Αν και περιλαμβάνουν χρονομετρημένες προκριματικές σειρές υψηλού ανταγωνισμού, οι αγώνες «Spartan Races» απευθύνονται και σε αθλητές κάθε επιπέδου και ικανότητας και στόχος τους είναι να σηκώσουν τον κόσμο από τον καναπέ και να τον βγάλουν στην ύπαιθρο. Η «Spartan Race» ψηφίστηκε ο Καλύτερος Αγώνας Δρόμου μετ’ Εμποδίων το 2012 από το Περιοδικό Outside και είναι η κορυφαία σειρά αγώνων δρόμου μετ’ εμποδίων στον κόσμο και η πρώτη του είδους της που έχει παγκόσμια κατάταξη.

Screen Shot 2015 07 28 at 9.12.11 PM

Επίπεδα αγώνα
- Sprint - 3+ μίλια και 15 ή περισσότερα εμπόδια.
- Super - 8+ μίλια και 20 ή περισσότερα εμπόδια.
- Spartan Beast - 12+ μίλια με πάνω από 25 εμπόδια.
- The Ultra-Beast – ο πρώτος αγώνας δρόμου μετ’ εμποδίων σε απόσταση Μαραθωνίου.
- The Military Series – με εμπόδια σχεδιασμένα για άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
- The Death Race – ο υπέρτατος αγώνας αντοχής.

Οι ημερομηνίες και
η φιλοξενία αθλητών-συνοδών
Ο αγώνας «Spartan Race» θα διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τον μήνα Οκτώβρη ή Νοέμβρη, σε περιοχή που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης και θα συμπεριλαμβάνει τον ποταμό Ευρώτα με διαδρομή, όπως αυτή θα αποτυπώνεται σε τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο θα κατατίθεται σε ετήσια βάση στο Δήμο Σπάρτης.

Η διαμονή, σίτιση συμμετεχόντων, βοηθητικού προσωπικού κλπ, καθώς και άλλη δαπάνη που αφορά τον πραγματοποιούμενο αγώνα, εκδηλώσεις σχετικές με τον αγώνα, αγορές εξοπλισμού, απασχόληση προσωπικού κλπ, θα παρέχονται από επιχειρήσεις- φορείς που έχουν έδρα τον Δήμο Σπάρτης, εφόσον επαρκούν και πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές που τίθενται από τον Όμιλο που διοργανώνει και εκμεταλλεύεται το σήμα «Spartan Race».  Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις-φορείς με έδρα το Δήμο Σπάρτης δεν επαρκούν, κατά προτεραιότητα θα προτιμώνται επιχειρήσεις και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και στη συνέχεια όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

κατάλογος

Τα δικαιώματα
του Δ. Σπάρτης
Ο Δήμος Σπάρτης, υπό την αιγίδα του οποίου θα πραγματοποιείται ο συγκεκριμένος αγώνας, δικαιούται εκ της συγκεκριμένης συνεργασίας:
- Την αποστολή στη βάση δεδομένων του Spartan Race, υλικού το οποίο θα παραδίδεται στη TAF από τον Δήμο Σπάρτης και οποιονδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό φορέα της πόλης (π.χ. μουσεία, πανεπιστήμιο, σύλλογοι κ.α.) εφόσον δεν εμπίπτει σε νομοθεσία απαγόρευσης  
- Την ελεύθερη πρόσβαση του Δήμου Σπάρτης και οποιουδήποτε Λακωνικού ΜΜΕ, σε όλον τον αγώνα με σκοπό την κάλυψη και προβολή του, εκτός και εάν έρχεται σε αντίθεση με διάθεση Διεθνών Δικαιωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα παραδίδεται από την εταιρεία TAF, οπτικό υλικό στα τοπικά ΜΜΕ.
- Δωρεάν συμμετοχή αθλητών – δημοτών ( μέγιστος αριθμός 20) του Δήμου Σπάρτης, στον διοργανούμενο ετησίως αγώνα, οι οποίοι θα πρέπει  να καλύπτουν τις προδιαγραφές συμμετοχής όπως αυτές ορίζονται επίσημα για το σύνολο των αθλητών.
- Να εγκρίνει τον τρόπο προώθησης – προβολής της διοργάνωσης (περιεχόμενο, μέσα προβολής κλπ) μέσω της οποίας θα προβάλλεται παράλληλα και η πόλη της Σπάρτης σε κάθε ηλεκτρονικό, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και έντυπο μέσο που θα χρησιμοποιείται από τους διοργανωτές, χωρίς να παρεμβαίνει στο κεντρικό εικαστικό της διοργάνωσης και παρέχοντας εγγράφως την σύμφωνη γνώμη εντός   συγκεκριμένου χρονικού ορίου.
- Η διοργανώτρια εταιρεία υποχρεούται να αναλάβει την δημιουργία ηλεκτρονικού προωθητικού υλικού  για την προβολή της πόλης της Σπάρτης, σε τουλάχιστον δύο γλώσσες, το περιεχόμενο του οποίου θα ορίσει και θα διαθέσει ο Δήμος Σπάρτης και το κόστος του οποίου θα αναλάβει η αφετέρου συμβαλλόμενη εταιρεία TAF.
- Να αναφέρεται σε κάθε προβολή του αγώνα πως αυτός τελεί «υπό την αιγίδα» του Δήμου Σπάρτης ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό ήθελε στο μέλλον αποφασίσει ο Δήμος Σπάρτης σε συνεννόηση με την TAF.
-  Η TAF θα δημιουργήσει ενημερωτικό app για τους επισκέπτες της πόλης με υλικό που θα διαθέσει ο Δήμος σε βάθος χρόνου της συνεργασίας.
- Την μόνιμη προβολή της πόλης της Σπάρτης, σε καθημερινή & ετήσια βάση, στην κεντρική ιστοσελίδα του αγώνα, με διεύθυνση της μορφής http://www.spartan.com/sparti, το περιεχόμενο της οποίας θα ορίσει ο Δήμος Σπάρτης, καθώς και στα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τρόπο προβολής ο οποίος θα αποφασισθεί από κοινού.
- Η Σπάρτη θα διατηρεί μια μόνιμη σελίδα στο “The Spartan Magazine” με περιεχόμενο που η ίδια θα επιλέξει και η οποία σε πρώτη φάση  θα διατίθεται εντός της επικράτειας της Ευρώπης.  
- H ολοκλήρωση της συμφωνίας Σπάρτης – Spartan Race θα επισημοποιηθεί με την παγκόσμια ανακοίνωση της είδησης στη Σπάρτη.
- Η Σπάρτη θα δώσει το δικό της επίσημο μήνυμα (σύνθημα)- moto σε σχέση με το Spartan Race, μήνυμα το οποίο θα προβληθεί παγκοσμίως και θα έχει μόνιμη θέση στην ιστοσελίδα του Spartan Race.
- Στο «πακέτο» συμμετοχής και φιλοξενίας που θα προσφέρεται από τη διοργανώτρια σε όσους από τους συμμετέχοντες το επιλέξουν, θα περιλαμβάνονται προπληρωμένα εισιτήρια αξίας 5 ευρώ, χρήματα τα οποία θα καταβάλει η TAF στον Δήμο Σπάρτης πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας:
  Η εταιρεία TAF, οφείλει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας:
- Να καθιστά γνωστό στους συμμετέχοντες καθώς και στους συνοδούς τους δια της επίσημης ιστοσελίδας της μητρικής εταιρίας την απαγόρευση ελεύθερης κατασκήνωσης (Ν.2160/93 (ΦΕΚ 118 Α') κατά την διάρκεια του διοργανούμενου αγώνα.
- Να γνωστοποιεί εγκαίρως και εγγράφως στον Δήμο Σπάρτης το ετήσιο σχέδιο αγώνα «Spartan Race», συμπεριλαμβανομένων του συνόλου των εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρα κατ’ έτος επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής των αγώνων.

Ο χώρος και η χρήση του
Ο χώρος του στίβου μάχης στον οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως ο αγώνας, θα βρίσκεται αποκλειστικά εντός των χώρων που έχει υποδείξει και έχει συμφωνήσει ο Δ. Σπάρτης και θα αποτυπώνεται σε τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο θα συντάσσεται κατόπιν συνεννοήσεως και θα κατατίθεται σε ετήσια βάση στο Δήμο Σπάρτης. Ο χώρος αυτός ανήκει στην αποκλειστική και αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου και θα παραχωρείται η χρήση του στην διοργάνωση του αγώνα «Spartan Race», τόσο κατά το διάστημα που θα λαμβάνουν χώρα οι αγώνες, όσο και 15 ημέρες πριν και 7 ημέρες μετά τον αγώνα. Κατά το διάστημα αυτό, η εταιρεία TAF θα έχει το δικαίωμα διοργάνωσης εκδηλώσεων οιουδήποτε είδους, υπό τον όρο πως για αυτές έχει εγκαίρως και εγγράφως ενημερωθεί ο Δ. Σπάρτης, καθώς και το αποκλειστικό δικαίωμα της εμπορικής εκμετάλλευσης των παρακείμενων χώρων.

gladiators at spartanrace finish

Οι υποχρεώσεις
του Δ. Σπάρτης
O Δ. Σπάρτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέσει κάδους για την αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ τον επιμέρους καθαρισμό των χώρων διεξαγωγής του αγώνα αναλαμβάνει την υποχρέωση να πραγματοποιεί η TAF.

Επιπλέον ο Δήμος Σπάρτης υποχρεούται να:
- Διαθέτει τους χώρους που έχουν ζητηθεί ως στρατηγείο – έδρα με παροχή ρεύματος και νερού κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του αγώνα καθώς και 15 ημέρες πριν και 7 ημέρες μετά από αυτόν.
- Διαθέτει περιφραγμένους - φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης με ενδεικτικό κόστος.
- Συνδράμει στην διαμόρφωση του χώρου  Αφετηρίας – Τερματισμού του αγώνα.
- Μέσω της συνδιοργάνωσης με τον ΟΝΑ του Δήμου να εξασφαλίζεται η παρουσία Αστυνομίας και Ασθενοφόρου κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ η εταιρεία TAF υποχρεούται μέσω ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης να φυλάσσει τις εγκαταστάσεις και τυχόν εξοπλισμό κατά τον χρόνο διεξαγωγής.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti