Η σύνδεση περιφερειακής πολιτικής, τουρισμού & ΜΜΕ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στη διεπιστημονική διημερίδα στο Διοικητήριο Λακωνίας

Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η σύνδεση περιφερειακής πολιτικής, τουρισμού & ΜΜΕ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η έναρξη των εργασιών της επιστημονικής διημερίδας «Περιφερειακή Πολιτική, Τουρισμός και ΜΜΕ» έγινε την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Διοικητήριο Λακωνίας, με τη συμμετοχή  εισηγητών υψηλού επιπέδου από το χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού.


Δείτε video εδώ (Τ. Κούρος)


Η διημερίδα ξεκίνησε με τραγούδια και μουσική από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης και την χορωδία του Μουσικού Ομίλου Γυθείου. Την διημερίδα χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο πολιτισμός αποτελεί την αναπτυξιακή μας δύναμη για την Πελοπόννησο και τη Λακωνία».  Η κ. Τζανετέα τόνισε ότι «η διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και η αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομίας αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού αποτελεί μονόδρομο εάν επιθυμούμε μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη».

Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας, χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Μάντω Μπελεγρή.

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας έγιναν σημαντικές εισηγήσεις από τον κ. Σπύρο Συρόπουλο, αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αν. καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον κ. Δημήτρη Χαραλάμπη, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την κ. Μαριάννα Ψύλλα, αν. καθηγήτρια και πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και τον κ. Κυριάκο Νικολάου-Πατραγά επικ. καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη ημέρα της διημερίδας ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πίσω στη φύση με κίνηση» της κ. Τέσσας Δουλκέρη, προέδρου της οργανωτικής Επιτροπής και καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της ημέρας πραγματοποίησε με μοναδικό τρόπο η δικηγόρος και δημοσιογράφος κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου. Οι εργασίες της διημερίδας  ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 31/3, με εισηγήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti