Άρωμα Λακωνίας και στο Μιλάνο

Στην έκθεση ΒΙΤ 2017 συμμετείχε ο Δήμος Σπάρτης

Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 09:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άρωμα Λακωνίας και στο Μιλάνο

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 2 έως τις 4 Απριλίου συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Σπάρτης, σηματοδοτώντας την έναρξη της προσπάθειά του για άνοιγμα στην Ιταλική αγορά.

Η έκθεση ΒΙΤ πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milan, με τέσσερις βασικές ενότητες, Leisure, Luxury, MICE και Destination Sport. Στην έκθεση συμμετείχαν 1.500 hosted buyers, 2.000 εταιρίες, φορείς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του Τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 50.000 άτομα. Από Ελληνικής πλευράς, τα αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των πτήσεων από Ιταλία και των οδικών αφίξεων δικαίωσαν όσες περιοχές και επιχειρήσεις συμμετείχαν φέτος στην έκθεση.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην ΒΙΤ 2017 ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η επισκεψιμότητα του κοινού αλλά και των επαγγελματιών και δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο stand του Δήμου Σπάρτης κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για πρώτη φορά εκτός από το έντυπο πληροφοριακό υλικό, μοιράστηκαν και αναμνηστικά δώρα (μπρελόκ, καπέλα κλπ) καθώς και press kit για τους δημοσιογράφους σε ψηφιακή μορφή (usb), τα οποία περιείχαν βίντεο, φωτογραφίες και παρουσίαση του Δήμου Σπάρτης με κείμενο στην ιταλική γλώσσα. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, Χριστίνα Μακρυσοπούλου - δημοτική σύμβουλος και Χρήστος Μητράκος - προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού, είχαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers στους οποίους παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν του Δήμου και τους προσκάλεσαν να έλθουν για να γνωρίσουν την περιοχή. Το κοινό της έκθεσης έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη Σπάρτη και τα αξιοθέατα της, όχι μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους της και την καστροπολιτεία του Μυστρά αλλά και για τη φυσική ομορφιά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, καθώς για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και mountain bike. Με την παρουσία του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση ΒΙΤ 2017, ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα διεθνών τουριστικών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε για το τρέχον έτος.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο δήμος, η παρουσία του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα συνεχιστεί και το ερχόμενο φθινόπωρο.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti