Αποκλείουν το αμαξοστάσιο του Δ. Σπάρτης οι συμβασιούχοι καθαριότητας

Σήμερα και αύριο

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 15:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκλείουν το αμαξοστάσιο του Δ. Σπάρτης οι συμβασιούχοι καθαριότητας

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Σπάρτης, δίνοντας αγώνα κατά των απολύσεων τους. Έτσι, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αποκλεισμό του αμαξοστασίου του Δ. Σπάρτης, ενώ την Πέμπτη (29/6) θα συμμετάσχουν σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία, ενώ θα δώσουν το «παρών» σε συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στην Αθήνα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους, οι κινητοποιηθέντες τονίζουν τα εξής:

Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα. Επιστρέφουμε την τροπολογία, πρόταση της κυβέρνησης πίσω ως απαράδεκτη. Η πρόταση αυτή υπηρετεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για πάνω από 10 χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.

Η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων όλες αυτές τις ημέρες που δίνεται αυτός ο αγώνας έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και προσπαθεί να αξιοποιήσει ό,τι μέσο έχει για να σπάσει τον αγώνα. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι 2,5 χιλιάδες προσλήψεις που υπόσχεται η κυβέρνηση μέσα από διαγωνισμούς τροποποιώντας τους οργανισμούς αφήνει έξω στην ουσία τους συμβασιούχους που εργάζονται μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι στους Δημάρχους να το υλοποιήσουν και ουσιαστικά να απολύσουν τους συναδέλφους. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης για το χτύπημα των ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθούν να αφήνουν αλώβητη την υπάρχουσα νομοθεσία που έχει να κάνει με το δικαίωμα που δίνει στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

ΚAMIA ANOXH – ΚAMIA ANAMONH – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Να μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Η πρότασή της στέλνει αργά ή γρήγορα τους συναδέλφους στην ανεργία. Δίνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις. Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των Δήμων.

Ο αγώνας θα κριθεί στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, δεν κάνουμε πίσω. Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στην Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

Την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουνίου προχωράμε σε αποκλεισμό του αμαξοστασίου του Δήμου Σπάρτης. Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα μεταβαίνουμε στην Αθήνα συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό Απεργιακό Συλλαλητήριο».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti