Για 3η χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Σε σχεδόν 80.000 άτομα προβλήθηκε το τουριστικό προϊόν της Σπάρτης

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για 3η χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Σπάρτης, για 3η συνεχή χρονιά, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Word Τravel Μarket  (WTM), η οποία πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.  Η  WTM  αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της αγγλικής αγοράς και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων, όσο και επαφών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι ο Δήμος μας να λαμβάνει ενεργά μέρος σε τέτοια διεθνή γεγονότα.

Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν πάνω από 18.000 επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων 9.000 αντιπροσώπων εταιριών και οργανισμών και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000. Στο πλαίσιο της WTM πραγματοποιήθηκαν και περίπου ογδόντα σεμινάρια και ημερίδες,  που κάλυψαν όλους τους βασικούς τουριστικούς τομείς μεταξύ των οποίων οι αεροπορικές μεταφορές, τα ξενοδοχεία, ο αθλητισμός, ο κοινωνικός τουρισμός, το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ταξιδιωτική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τον ΕΟΤ, το πρώτο εννεάμηνο του 2017, οι Βρετανοί επισκέπτες άγγιξαν τα 2,79 εκατομμύρια, με αύξηση 5,4 % σε σχέση με πέρυσι. Το 2017, οι αφίξεις Βρετανών τουριστών, στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, ενώ για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην ανωτέρω έκθεση στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και είχε σειρά συναντήσεων με εκθέτες, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφους και bloggers, ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες συνεργασίας και επίσκεψης στην περιοχή της Σπάρτης. Τον  Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι του Δήμου κ. Χρήστος Μητράκος και Πολύδωρος Αλεξάκης.

«Η παρουσία του Δήμου μας στις διεθνείς εκθέσεις και η εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται μέσω αυτής, είναι στοιχεία που βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της περιοχής μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Σπάρτης.

Με την συμμετοχή στην έκθεση WTM ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το τρέχον έτος και άμεσα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την τουριστική προβολή του 2018.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti