Ηχηρό το «παρών» του Δ. Μονεμβασίας στην «33η Philoxenia 2017»

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 13:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ηχηρό το «παρών» του Δ. Μονεμβασίας στην «33η Philoxenia 2017»

Ο Δήμος Μονεμβασίας, μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του, συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”, η οποία διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 10-12 Νοεμβρίου, παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, Hotelia.

Στην “33η Philoxenia”, εκπροσωπήθηκε όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και οι 13 Περιφέρειες αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι, ενώ οι επισκέπτες του τουριστικού εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia - Hotelia ανήλθαν στους 20.000.    Στο πλαίσιο της έκθεσης, μέσω του προγράμματος “hosted buyers”, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και να πραγματοποιήσει παράλληλα, μέσω προκαθορισμένων ραντεβού, 23 “b2b” συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι προέρχονταν από τους χώρους των Tour Operators, Mice, Corporate και Media, από χώρες στόχους όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ρωσία, η Σερβία, ο Λίβανος, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Κίνα, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Οι απαράμιλλες δυνατότητες και τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, αλλά και η ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος  της περιοχής, ήταν τα θέματα της συζήτησης που αναδείχτηκαν κατά τη συνάντηση με τους “hosted buyers”, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στους διερχόμενους επισκέπτες και στα τουριστικά γραφεία, διενεμήθη επαρκές προωθητικό υλικό, ενώ τα πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες θεματικά videos του Δήμου Μονεμβασίας προβάλλονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των περαστικών.

Την ανάπτυξη του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ένα κορυφαίο παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφθηκε και τίμησε με την παρουσία της το περίπτερο του Δήμου Μονεμβασίας. Το περίπτερο επισκέφτηκαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού Λακωνίας κ. Μαντώ Μπελεγρή,  δήμαρχοι από όλη την επικράτεια, τουριστικοί φορείς και πλήθος κόσμου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti