Ψηφιακές διαδρομές αυτοξενάγησης στη Μάνη!

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που δημιούργησαν η «hιστορισταί» και η «Clio Muse» - Στόχος η αξιοποίησης της έρευνας στην αναβάθμιση του πολιτιστικού-τουριστικού προϊόντος

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 14:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψηφιακές διαδρομές αυτοξενάγησης στη Μάνη!

Η συνεργασία της πρωτότυπης ομάδας Δημόσιας Ιστορίας «hιστορισταί» με τη βραβευμένη start up ψηφιακών ξεναγήσεων «Clio Muse» είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική χαρτογράφηση του νοτιότερου άκρου της ηπειρωτικής Ευρώπης, της χερσονήσου της Μάνης  και τη δημιουργία τριών διαδρομών αυτοξενάγησης στα ελληνικά και τα αγγλικά!

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της ιστορικής επιστημονικής έρευνας και η γενικότερη αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους και εφαρμογές. Ο συνδυασμός των θεωρητικών - ανθρωπιστικών επιστημών με τη δυναμική επιχειρηματικότητα και την τεχνολογική εξέλιξη αποτελεί την πεμπτουσία στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού.   

Δημιουργήθηκαν τρεις διαδρομές οι οποίες συνθέτουν το ιστορικό ανάγλυφο της περιοχής και αναδεικνύουν άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές της Μάνης: «Μέσα Μάνη: οι ανυπότακτοι πύργοι», «Μάνη: Οι πύλες του Άδη» και «Το “ευρωπαϊκό” Γύθειο». Οι δύο πρώτες διαδρομές είναι οδικές ενώ η διαδρομή για το Γύθειο είναι περιπατητική. Οι διαδρομές καλύπτουν συνολικά 26 σημεία σε όλη τη λακωνική Μάνη και περισσότερες από 80 ιστορικά τεκμηριωμένες μικρές αφηγήσεις, και είναι διαθέσιμες σε ελληνικά και αγγλικά.

Για να περιηγηθεί κάποιος στις διαδρομές μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή της Clio Muse για Android και ios πατώντας εδώ

Οι συντελεστές
Η Ομάδα hιστορισταί προωθεί και προτείνει μια διαφορετική αισθητική στη δημόσια εκφορά της Ιστορίας και αξιοποίηση της πρωτογενούς ιστορικής έρευνας σε τομείς της Οικονομίας και των Τεχνών. Αποτελείται από επαγγελματίες ανθρωπιστικών αλλά και θετικών επιστημών και εκπονεί προγράμματα με στόχο την εναλλακτική χρήση των ιστορικών ντοκουμέντων και την ποικιλότροπη εφαρμογή τους στην εκπαίδευση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.  

Δείτε τη σελίδα της ομάδας στο Facebook εδώ

Η Clio Muse είναι μία πλατφόρμα διαχείρισης και μεταπώλησης θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών διαδρομών. Αποτελείται από το διαχειριστικό περιβάλλον Clio Muse CREATE και την εφαρμογή ξενάγησης Clio Muse APP. Μέσα από το Clio Muse CREATE, επαγγελματίες και φορείς στο χώρου του πολιτισμού και του τουρισμού, δημοσιεύουν την διαδρομή τους στην Clio Muse APP. Έτσι, επισκέπτες και ταξιδιώτες ανοίγουν την Clio Muse APP και απολαμβάνουν ποικίλες ξεναγήσεις στην πόλη, σε μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πλατφόρμας εδώ


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
Του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti