Και στις Βρυξέλλες εκτέθηκε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου

Από 28/4 οι πτήσεις Καλαμάτα-Βρυξέλλες

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και στις Βρυξέλλες εκτέθηκε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση «Salondes Vacances 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εκθεσιακό κέντρο Βρυξελλών (BRUSSELSEXPO), από 1 έως 4 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξωστρεφών δράσεων της Περιφέρειας για στήριξη νέων προορισμών όπως αυτή των Βρυξελλών.

Η  αγορά του Βελγίου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο, με δεδομένο ότι μετά από προσπάθειες και συνεργασίες  της Περιφερειακής Αρχής έχουν ήδη ανακοινωθεί απευθείας πτήσεις της “Brussels Airlines” που θα συνδέουν το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, από τις 28 Απριλίου έως 6 Οκτωβρίου 2018.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, ήρθαν σε επαφή με σημαντικούς  φορείς της τουριστικής αγοράς του Βελγίου και συζήτησαν δυνατότητες συνεργασίας ενώ παράλληλα παρουσίασαν τον προορισμό και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Πελοπόννησος.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την Πελοπόννησο στο stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ειδικά εμπειρικά προϊόντα βασισμένα στο θεματικό τουρισμό. Οι επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 100.000, γνώρισαν τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου,  ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον τους για την Πελοπόννησο.  

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά και ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Τζιάλλας. Σε συνάντηση που είχε η κ. υπουργός με την κ. Νικολάκου αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια, όπου η κ. Κουντουρά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί παράδειγμα για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξη του τουρισμού των δυο φορέων. Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κουντουρά στη διοργάνωση του “World Tourism Lucern Forum Think Tank” το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Πελοπόννησο και αποτελεί ένα γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την τουριστική αγορά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε στο επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στη Πελοποννήσου και στο οποίο ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της κυβέρνησης συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων για την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αειφόρου στρατηγικού σχεδιασμού.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti