Αφιερωμένο στην Πελοπόννησο το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring»

Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 08:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιερωμένο στην Πελοπόννησο το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring»

Στο 9o “SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING” συμμετέχει ως στρατηγικός εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζοντας έμπρακτα μια καινοτόμα πρωτοβουλία, όχημα για την  προβολή της αυθεντικότητας και της ποιότητας της Πελοποννησιακής  γαστρονομίας, του πολιτισμού και της κουλτούρας στο εξωτερικό.

Το “SYMPOSSIO” το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Το 9o “SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING” με κεντρικό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο»  λαμβάνει μέρος σε ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων και αποτελείται από μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.) και πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.

Η έναρξη του φεστιβάλ «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο» στις ευρωπαϊκές πόλεις έγινε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου  σε ειδική εκδήλωση στο χώρο του Saint George Lycabettus, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, καθώς και πλήθος τουριστικών επιχειρηματιών της Πελοποννήσου από το χώρο της διαμονής και της εστίασης οι οποίοι συμμετέχουν στο SYMPOSSIO.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Νικολάκου η οποία ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας με σημαντικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας, συμμετέχει με μεγάλο ενθουσιασμό στην καινοτόμα πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου και του Ομίλου Aldemar το 9o “Sympossio Greek Gourmet Touring”. Παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως το Sympossio, συσπειρώνουν τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας». Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως η συμμετοχή της Περιφέρειας θα δώσει τη δυνατότητα στην Πελοποννησιακή γαστρονομία να προωθηθεί παράλληλα με το τουριστικό προϊόν σε πόλεις του εξωτερικού σε ένα μοναδικό οδοιπορικό αυθεντικών γεύσεων, παράδοσης και κουλτούρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια αυτή ένωσαν τις δυνάμεις τους οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας έτσι ώστε να υπάρχει ενιαία παρουσίαση της γεωγραφικής ενότητας της Πελοποννήσου.  

Την τελετή έναρξης του συνεργικού προγράμματος προβολής της Πελοποννησιακής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς η Ευρυδίκη Κουρνέτα, γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ παραβρέθηκαν η Αγγελική Χονδροματίδου αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Γιώργος Σκούρας, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πλήθος επαγγελματιών και συντακτών από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti