Σε Κάννες, Βελιγράδι και Αθήνα «ταξίδεψε» η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ)

Δυναμική η συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 18:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Κάννες, Βελιγράδι και Αθήνα «ταξίδεψε» η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά
στη “MIPIM 2018”
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για πρώτη φορά προβάλλει την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο, μέσω της συμμετοχής της στην ΜΙΡΙΜ 2018 στις Κάννες της Γαλλίας, τη μεγαλύτερη «Έκθεση – Συνέδριο» αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, και της πρωτοβουλίας της για το Invest in Peloponnese που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία  «Πελοπόννησος ΑΕ».

Η πολιτική αυτή πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη στοχεύει στην άμεση προσέλκυση επενδυτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Πελοποννήσου. Μέσω του εμπλουτισμού του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Πελοποννήσου με ακίνητα ιδιωτών, ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρώντας και αυξάνοντας τις αξίες των ακινήτων σε περίοδο κρίσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με φορείς και στελέχη οργανισμών επιφορτισμένων με την ευθύνη αξιοποίησης ακινήτων. Τα στελέχη της αποστολής παρουσίασαν σε επενδυτές τουριστικών ακινήτων, σε developers και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούν κυρίως μεγάλες τουριστικές επενδύσεις το διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα ακίνητα που προωθεί η πρωτοβουλία Invest in Peloponnese αφορούν κτίσματα και εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΥΠΑΑΠΕΔ. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει και βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εθνική στρατηγική αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου υπό την Enterprise Greece. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι ευρέως εφαρμόσιμες από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη, οργανισμοί που κατείχαν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην έκθεση, στην χώρα μας ο μόνος αντίστοιχος φορέας που δραστηριοποιείται σχετικά είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην επόμενη φάση εφαρμογής της πρωτοβουλίας θα ακολουθήσει αντίστοιχη προσέγγιση που θα αφορά σε επιλεγμένα ιδιωτικά ακίνητα.

Στην έκθεση παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαρρής, άμεσος συνεργάτης του περιφερειάρχη σε θέματα επενδύσεων και ο διευθυντής του γραφείου περιφερειάρχη κ. Αριστοτέλης Γκανάς, οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επαφών ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις πολιτικές που αφορούν την ευρεία χωρική ανάπτυξη, τις τουριστικές υποδομές και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που εξελίσσονται στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε επίσης στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Enterprise Greece για τον επενδυτικό προορισμό Ελλάδα.

Παρουσία στην 5η “Food Expo”
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, “Food Expo 2018” έδωσε το «παρών» η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έλαβε χώρα από 10 έως 12 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

H “Food Expo 2018” προσέφερε την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες τροφίμων και ποτών εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.

Στο περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου» το οποίο έγινε πόλος έλξης  και αποδέκτης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, φιλοξενήθηκαν περισσότερες από 40 μικρομεσαίες επιχειρήσεις τυποποιημένων τροφίμων και ποτών χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της Πελοποννήσου ως μια από τις πιο δυναμικές ολόκληρης της έκθεσης. Οι παραγωγοί  πρόβαλαν τα ποιοτικά πελοποννησιακά προϊόντα ενώ έκαναν αρκετές b2b επιχειρηματικές συναντήσεις  με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου παρουσία εκπροσώπων κομμάτων,  περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κκ Κωνσταντίνα Νικολάκου,  Περικλής Μαντάς και Αθανάσιος Γκίκας.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου παρουσιάστηκαν μοναδικές παραδοσιακές συνταγές με έμφαση στο Πελοποννησιακό πρωινό. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γαστρονομικών εκδηλώσεων της Food Expo, παρουσία πλήθος κόσμου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, επεσήμανε την δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων και των παραγωγών της Πελοποννήσου τονίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων τους ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την εξωστρέφειά μας, την πολιτική μας και τις τολμηρές μας πρωτοβουλίες καταφέραμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου».

Στην εκδήλωση για το πελοποννησιακό πρωινό συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, οι σεφ Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Ξιάρχος και ο γνωστός τροφογράφος «Γαστροναύτης» Πάνος Παπανικολόπουλος. Εντυπωσίασαν ιδιαιτέρως οι ίδιοι οι παραγωγοί οι οποίοι παρουσίασαν οικογενειακές επιχειρήσεις, τα προϊόντα τους και περιέγραψαν τους αυθεντικούς τρόπους παραγωγής που εφαρμόζουν.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τα πελοποννησιακά προϊόντα μέσα από στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας και την συμμετοχή της στα σημαντικότερα γεγονότα για τα τρόφιμα και ποτά όπως την Anuga Κολωνίας, τη Sial Παρίσι, τη Fruit Logistica στο Βερολίνο, τη Freskon και τη συνδιοργάνωση σημαντικών γεγονότων όπως η έκθεση Peloponnisos Expo.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο
στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου
Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από 22-25 Φεβρουαρίου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού –IFT 2018 – Βελιγραδίου.

Μία έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων και αυτό το αποδεικνύουν τα αριθμητικά στοιχεία. Οι επισκέπτες ανήλθαν στους 100.000, συμμετείχαν 56 χώρες με 1100 εκθέτες. Στο περίπτερο της Ελλάδας, 194 τμ, συμμετείχαν 14 συνεκθέτες. Για την φετινή 40η διοργάνωση, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Σέρβος ομόλογός της Ρασίλ Κλιάιτς.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού για την Π.Ε.  Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν, μέσω έντυπου υλικού, για τις δυνατότητες που τους παρέχει η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός. Στην διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με τα μοναστήρια της Αρκαδίας, αφού η Σερβία, όπως και άλλες χώρες των Βαλκανίων, καθώς και η Ρωσία, η Κύπρος είναι Ορθόδοξες και αποτελούν περιοχές που η Πελοπόννησος μπορεί να επενδύσει σε τουριστικό επίπεδο.

Υπήρξαν δε συναντήσεις και επαφές με μεγάλους τουριστικούς ομίλους, ώστε να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού, γαστρονομικού και εναλλακτικού τουρισμού, ενώ βασικός στόχος είναι η απευθείας σύνδεση του Βελιγραδίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για τον οποίο υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δυναμική της παρουσία για τρίτη συνεχή φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού –IFT 2018- του Βελιγραδίου, με στοχευμένες δράσεις και επαφές, κερδίζει το στοίχημα της προσέλκυσης Σέρβων επισκεπτών, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Επόμενος σταθμός για τα Πελοποννησιακά προϊόντα η διεθνής έκθεση για το κρασί Prowein στο Ντύσελντορφ όπου θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti