Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα του Δ. Μονεμβασίας

Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 17:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα του Δ. Μονεμβασίας

Τη νέα τουριστική ταυτότητά του παρουσίασε ο Δήμος Μονεμβασίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/3 στην Αθήνα.

Παρουσία των βουλευτών Λακωνίας, Στ. Αραχωβίτη και Αθ. Δαβάκη, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα και του δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρ. Τριχείλη, ο Δήμος Μονεμβασίας από τους πλέον πρωτοπόρους δήμους στον τομέα της τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης, παρουσίασε τη νέα του τουριστική ταυτότητα. Την ανανεωμένη τουριστική ιστοσελίδα του την οποία δημιούργησε η εταιρεία Lectus adv, στο πλαίσιο του τουριστικού σχεδιασμού που έχει αναλάβει ο δρ. Δημήτρης Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής Τουριστικού Μarketing, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μονεμβασιάς, Κατερίνα Τσαφατίνου, η οποία έκανε και την αναλυτική γεωγραφική παρουσίαση των αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και ο επίσης, βουλευτής Λακωνίας Λ. Γρηγοράκος που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η νέα τουριστική ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «ταξιδέψει» σε κάθε «γωνιά» του Δήμου, να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες για τον τόπο, την ιστορία του, τον πολιτισμό του, την παράδοση του, να γνωρίσει τους ανθρώπους και τα μοναδικά προϊόντα του, να έχει μια πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα αξιοθέατα και για όλες τις τουριστικές επιλογές που μπορεί να κάνει στη Μονεμβασιά.
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν επιγραμματικά και οι κύριοι στόχοι της τουριστικής στρατηγικής που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την

θιέρωση της Καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς ως ενός παγκόσμιου αξιοθέατου, το οποίο είναι απαραίτητο να επισκεφθεί κανείς στη ζωή του, τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος που θα αποτελεί επιλογή κύριων πολυήμερων διακοπών (με την πλαισίωση της Καστροπολιτείας με προορισμούς, αξιοθέατα, δραστηριότητες και εμπειρίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου) αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προώθησης του προορισμού σε αγορές του εξωτερικού και της παράλληλης ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο φυσιολατρικός (πεζοπορία, αναρρίχηση), κα.

Με πληροφορίες από tornosnews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών