Ο ορεινός τουρισμός της Λακωνίας ενώπιον του ρουμανικού κοινού

Εισηγητής ήταν ο Σπαρτιατόγαμπρος καθηγητής Dr Richard Witt

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 15:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο ορεινός τουρισμός της Λακωνίας ενώπιον του ρουμανικού κοινού

Στο Κέντρο Ορεινής Οικονομίας της ρουμανικής κωμόπολης Vatra Dornei, και στα πλαίσια του -υπό την αιγίδα της Ρουμανικής Ακαδημίας- τελούμενου 20ου Συνεδρίου (25-27 Μαΐου 2018) με τίτλο «Οι Διεθνείς Παράγοντες του Τουρισμού της Ενδοχώρας», μίλησε ο καθηγητής ε.τ. του Βρεττανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Σπαρτιατόγαμπρος, Dr Richard Witt, με τίτλο «Ο Τουρισμός στη Λακωνία».

Παρουσιάζοντας στους ακροατές ένα άγνωστο -για τους περισσότερους- τοπίο και αφήνοντας στο πλάι τα φημισμένα παραθαλάσσια μέρη, ο κ. Witt ανέπτυξε το θέμα του γύρω από πέντε άξονες:
«1) Ο αγέρωχος Ταΰγετος, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του, και με το Ευρω-μονοπάτι Ε4,
2) οι εκφάνσεις του Αγροτουρισμού,
3) ο αθλητισμός, και προπαντός το Σπάρταθλον,
4)  η ευλογία των πολυάριθμων Ιερών Μονών και τέλος
5) η χαρά τού να κάθεται κανείς το βραδάκι στη πλατεία ενός μικρού χωριού με το τοπικό μεζέ και τις σκέψεις του».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παρόντες, μεταξύ των οποίων φορείς του εμπορίου, καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι, για την προοπτική συνεργασίας με τον Δήμο Σπάρτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti