Στις Βρυξέλλες η ΠΟΠ γαστρονομία και προϊόντα της Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)

Σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε η Περιφέρεια

Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 07:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις Βρυξέλλες η ΠΟΠ γαστρονομία  και προϊόντα της Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην εκδήλωση ανάδειξης της ΠΟΠ γαστρονομίας και των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και με την συνεργασία του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων – Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο, του Γραφείου ΕΟΤ της περιοχής BENELUX και τοπικών ελλήνων σεφ και εισαγωγέων.

Στην αίθουσα “Anna Politkovskaya” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δόθηκε συνέντευξη τύπου σε ξένους και Έλληνες δημοσιογράφους, όπου η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των αιρετών Περιφερειών για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και της γαστρονομίας, επισημαίνοντας ότι και οι έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει να στηρίξουν την εξέλιξη του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, έτσι ώστε και η χώρα μας ισότιμα με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσει σε ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών και στη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Νικολάκου στον παραγωγικό πλούτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πελοποννησιακά προϊόντα ΠΟΠ και στη συμβολή της αγροτικής οικονομίας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σε συνέντευξη που έδωσε σε Γερμανό δημοσιογράφο, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και των ανθρώπων της παραγωγής μέσα από συγκεκριμένα πρότζεκτ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κρίσιμη μετά-μνημονιακή περίοδο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο κεντρικό εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στήθηκε ένα μικρό «χωριό» Ελληνικών γεύσεων, όπου οι συμμετέχουσες Περιφέρειες παρουσίασαν τα ΠΟΠ προϊόντα και την ιδιαίτερη γαστρονομία του κάθε τόπου. Στην εκδήλωση παρουσίασης και γευσιγνωσίας των ΠΟΠ προϊόντων είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν 600 άτομα μεταξύ των οποίων Ευρωβουλευτές, στελέχη και υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επαγγελματίες και μέλη της Ελληνικής κοινότητας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα, με τα οποία ο καταξιωμένος Πελοποννήσιος σεφ Σταύρος Κουστένης παρουσίασε μοναδικές, παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου όπως καγιανά με φέτα ΠΟΠ Αρκαδίας και άγρια ρίγανη Ταϋγέτου, φάβα Φενεού με σύγκλινο Μάνης, μανιάτικα λαλάγγια με ελιές Kαλαμών, τηγανιά με παστά λουκάνικα με τσακώκινη μελιτζάνα και ποιοτικά Πελοποννησιακά προϊόντα όπως σύκα, σφέλα, σταφίδα Κορινθίας, παξιμάδια, χυμούς και ποικιλίες κρασιού της Πελοποννήσου.

Τέλος, η κ. Νικολάκου είχε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου, τους εκπροσώπους της Πρεσβείας και του ΕΟΤ, όπου συζήτησαν τη δυνατότητα διοργάνωσης αντίστοιχης εκδήλωσης αποκλειστικά για τα προϊόντα και τη γαστρονομία της Πελοποννήσου, πρόταση και την οποία αποδέχθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ότι «συνεχίζει δυναμικά να συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις και διεθνή φόρα καθώς και να υλοποιεί σημαντικές δράσεις στο πλαίσιο της προβολής των ποιοτικών ΠΟΠ προϊόντων, της γαστρονομίας και της τοπικής διατροφής, καθώς και ευρύτερα του προορισμού «Πελοπόννησος». Βασική επιδίωξη αποτελεί η ανάδειξη των ΠΟΠ Πελοποννησιακών Προϊόντων και της Πελοποννησιακής Γαστρονομίας σε βασικούς παράγοντες οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της Πελοποννησιακής Οικονομίας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti