Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Ξεναγήθηκαν σε Σπάρτη, Μυστρά, Μονεμβασιά και Διρό μένοντας εντυπωσιασμένοι - Τι ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Μ. Μπελεγρή στον "Λακωνικό Τύπο"

Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 13:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των διοργανώσεων ταξιδίων εξοικείωσης δημοσιογράφων (press trip), η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής, φιλοξένησε επτά διακεκριμένους τουριστικούς συντάκτες, travel-food blogger από την περιοχή της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν σημαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα Livid Magazine, Rachel Travels, The Canadian World Traveller, Ebony, Peter Greenberg online, Gio Journal, Jaunt TV, με σκοπό να μεταφέρουν την εμπειρία της Πελοποννήσου στο Αμερικανικό και Καναδικό κοινό.

Τους τουριστικούς συντάκτες ξενάγησαν στην περιοχή της Αργολίδας ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαρρής, στην περιοχή της Λακωνίας η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαντώ Μπελεγρή και στην περιοχή της Μεσσηνίας η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνία Μπούζα, ενημερώνοντας τους για τον κάθε προορισμό και προσφέροντας τους τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου, όπως τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, την καστροπολιτεία του Μυστρά, την Μονεμβάσια και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, τα σπήλαια του Διρού, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, και πολλούς ακόμη σημαντικούς προορισμούς. Στην περιοχή της Μονεμβασίας, όπως αναφέρει στον «Λακωνικό Τύπο» η κ. Μαντώ Μπελεγρή, οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό μουσείο, στον ναό του Ελκόμενου Χριστού,  στην οικία του Γιάννη Ρίτσου, στη Χρυσαφίτισσα και στον Φάρο Μονεμβασίας που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Περιηγήθηκαν τα τείχη, τα  αψιδοσκέπαστα  σοκάκια,  τα καταστήματα του κάστρου και της έξω πόλης.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη Μ. Μπελεγρή, η οποία προσέφερε σε όλους   δωράκια με παραδοσιακά γλυκίσματα της Μονεμβασίας, οι ξένοι δημοσιογράφοι ζήτησαν πληροφορίες  για τις τουριστικές υποδομές  της περιοχής,  για τα τοπικά προϊόντα, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη γαστρονομία. Μάλιστα συμμετείχαν σε μαθήματα μαγειρικής σε ξενοδοχείο της Μονεμβασίας, όπου και  διέμειναν. Η  Μαντώ Μπελεγρή  είχε  ιδιαίτερη συνεργασία με τη διευθύντρια του ΕΟΤ  κ Καματερού. Όπως αναφέρει η κ. Μπελεγρή «διαπιστώθηκε ότι η Πελοπόννησος  δεν  έχει εισπράξει το μερίδιο που της αναλογεί  από τη μεγάλη αμερικανική δεξαμενή επισκεπτών, ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες   τουριστικής ανάπτυξης από οποιονδήποτε άλλο μεσογειακό προορισμό και ότι οι δυνατότητες αυτές  πρέπει να  “περάσουν” στους Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα». Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός της σημαντικής αναβάθμισης των ξενοδοχειακών υποδομών της Πελοποννήσου -ειδικά στη Λακωνία- και επισημάνθηκε ότι οι αφίξεις των πολυτελών καταλυμάτων καθιστά τη Πελοπόννησο πόλο έλξης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος και αναλόγων απαιτήσεων. Για το σκοπό αυτό   προγραμματίσθηκαν προσεχείς  δράσεις προβολής στην Πελοπόννησο και στις ΗΠΑ, καθώς και  στοχευμένες δράσεις βιωματικών εμπειριών.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν σε πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων το Ναύπλιο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα. Οι τουριστικοί συντάκτες γεύθηκαν την πελοποννησιακή γαστρονομία και τις πελοποννησιακές ποικιλίες κρασιού ενώ έκαναν και σεμινάριο οινογνωσίας προσφορά του οινοποιείου Σκούρας Δ. Σπάρτης. Στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, τούς καλωσόρισαν προσφέροντας δώρα με τοπικά προϊόντα εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης. Οι συμμετέχοντες στο press trip έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ποιοτικές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην Πελοπόννησο, για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και  το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, στη συνάντηση της με την επικεφαλής της αποστολής κ. Γρηγορία Καματερού,  προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής, την ευχαρίστησε για τη συνεργασία στη διοργάνωση του ταξιδίου εξοικείωσης και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο στοχευμένης προώθησης της Πελοποννήσου στην κρίσιμη αγορά της Αμερικής.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti